Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Οι Gogol Bordello live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η πιο ξεσηκωτική μπάντα στον κόσμο, οι Gypsy Punk Rockers Gogol Bordello, πιστοί στο ραντεβού τους με το ελληνικό κοινό επιστρέφουν για δυο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Την Τετάρτη 7 Μαΐου οι fans τους θα έχουν την ευκαιρία να τους απολαύσουν στη Θεσσαλονίκη στο Principal Club Theater, ενώ την Πέμπτη 8 Μαΐου την τιμητική της θα έχει η Αθήνα και το νέο συναυλιακό hot spot της πόλης, Stage Volume 1.

Στα πλαίσια της  παγκόσμιας περιοδείας τους για την πρόωθηση του νέου, απολύτως ιδιαίτερου δίσκου τους, 'Pura Vida Conspiracy', οι Gogol Bordello θα βρεθούνε σε ελληνικό έδαφος για να ξυπνήσουν τις τσιγγάνικες ψυχές των Ελλήνων θαυμαστών τους!


«Αγνή ζωή» ή 'Pura VidaΆ στην ισπανική αργκό είναι το θέμα που κυριαρχεί σε όλο το δίσκο. Δώδεκα καταιγιστικά κομμάτια σε παραγωγή Andrew Scheps, που ηχογραφήθηκαν στα Sonic Ranch Studios στο El Paso του Texas.  

Το πρώτο κομμάτι του δίσκου 'We Rise Again', με το ρεφρέν ΅Borders are scars on face of the planet Ά εμπνευσμένο από τον Ρώσο ποιητή Yevtushenko αποτελεί την τέλεια εισαγωγή, βάζοντας τον ακροατή στο γενικότερο πνεύμα του άλμπουμ  ενώ παράλληλα κάνει ξεκάθαρη την τοποθέτηση των Gogol Bordello πως είναι πολίτες του κόσμου.

Τα νέα κομμάτια είναι εμποτισμένα με ιδέες βασισμένες στην ανατολική φιλοσοφία και αναζητούν τον  τρόπο να ενώσουν αποσπασμένα κομμάτια και πρόσωπα, δημιουργώντας μία παγκόσμια συνείδηση.

«Η μουσική - για εμένα- είναι τρόπος να ανακαλύπτω τις ανθρώπινες δυνατότητες και αυτό είναι το κύριο ενδιαφέρον μου στη ζωή. Οι ανθρώπινες δυνατότητες. ΆΟλοι ξέρουμε ότι υπάρχει κάτι μέσα μας που δεν το χρησιμοποιούμε. Πως θα το κατακτήσουμε;  Πως θα το φτάσουμε; Όλοι ξέρουμε για αυτό το κάτι αλλά  κανείς μας δεν ξέρει τι ακριβώς είναι. Έφτασα λοιπόν σε ένα σημείο,  που είπα : ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΩ & ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΩ!» λέει ο Hutz.

Οι Gogol Bordello τα τελευταία 10 χρόνια δίνοντας μοναδικά live, γεμάτα ενέργεια σε όλο τον κόσμο έχουν δικαιωματικά αποκτήσει τη φήμη της πιο hot touring μπάντας της Νέας Υόρκης (Βllboard)  και του πιο ταραχώδους και φασαριόζικου γκρούπ ( Rolling Stone).

Τα εκρηκτικά τους shows μένουνε αξέχαστα σε όλους τους fans παγκοσμίως και τους έχουνε οδηγήσει στα μεγαλύτερα Stages και Festivals . Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε : Coachella, Lollapalooza, Bonnaroo, Roskilde, Rock am Ring, Reading and Leeds.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...