Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Universe 217, Tardive Dyskinesia και Sklerotiks live στο Κύτταρο

Η Εvacuate Productions παρουσιάζει σε μία συναυλία τους Universe 217, Tardive Dyskinesia και Sklerotiks στο Κύτταρο, την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014.


Οι Universe 217 και οι Tardive Dyskinesia είναι δύο μπάντες που γνωρίζονται πολύ καλά, αφού πέρα από τις φιλικές σχέσεις που διατηρούν και τις σχεδόν παράλληλες πορείες τους στα δρώμενα της ελληνικής σκηνής, έχουν κάνει πολλές κοινές live εμφανίσεις. Και τα δύο συγκροτήματα, από την αρχή της πορείας τους μέχρι σήμερα, έχουν μία συνεπέστατη δισκογραφική και συναυλιακή παρουσία, γεγονός που τα έχει καθιερώσει ανάμεσα στα πλέον ποιοτικά και «ανήσυχα» ονόματα του σκληρού ήχου στην Ελλάδα, κι έχει οδηγήσει έναν ολοένα και αυξανόμενο πυρήνα ακροατών να τα ακολουθεί σε σταθερή βάση.


Από τη στιγμή, λοιπόν, που αποδεδειγμένα υπάρχει η σωστή χημεία μεταξύ τους, οι Universe217 και οι Tardive Dyskinesia θα εμφανιστούν σε ένα co-headline show στη σκηνή του Κύτταρο Live Club, την Παρασκευή 21 Μαρτίου.

Μαζί τους και οι Sklerotikz από τη Θεσσαλονίκη, που αυτοχαρακτηρίζονται ως «μία μπάντα χωρίς λόγια αλλά όχι χωρίς λόγο!».

Οι Universe217 παίζουν heavy μουσική περιπλανώμενοι σε down-tempo δρόμους. H πειραματική οπτική της μπάντας πάνω στον doom metal ήχο σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά φωνητικά της Τάνιας, έχουν ως αποτέλεσμα ένα προσωπικό μουσικό ύφος που συνδυάζει την έντονη μελωδικότητα με τα βίαια ξεσπάσματα και τις ταξιδιάρικες ατμόσφαιρες με τα ογκώδη κιθαριστικά riffs.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2005 και η μέχρι τώρα δισκογραφική του παρουσία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 3 albums: τα “Universe217” (Duplicate Records/Burning World Records - 2007), “Familiar Places” (Venerate Industries - 2011) και “Never” (Catch the Soap - 2013). Όμως, οι U217 βλέπουν τους εαυτούς τους ως ένα live σχήμα πάνω απ’ όλα και γι’ αυτό φροντίζουν να έχουν μία όσο το δυνατόν συχνότερη live δραστηριότητα (μόνο μέσα στο 2013 έκαναν πάνω από 30 συναυλίες), έχοντας εμφανιστεί μαζί τόσο με άλλα ελληνικά συγκροτήματα όσο και με ονόματα από το εξωτερικό όπως οι Amenra, Anathema, Karma to Burn, Scott Kelly, Madder Mortem, OΜ, Saint Vitus, Wovenhand κ.α.

Η μπάντα κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα split-7’’ single μαζί με τους SuperPuma, με τίτλο “Intercourse”.

LINKS:
https://www.facebook.com/pages/Universe217/128661547232566
http://universe217.bandcamp.com/
http://www.youtube.com/user/Universe217band


Γεννημένοι από τις στάχτες των Override, οι Tardive Dyskinesia καταπιάστηκαν με τις πιο φρέσκες εκδοχές του progressive metal, μπλέκοντας τη νεόκοπη ακόμη math/experimental metal τεχνοτροπία με την ιδιαίτερή τους μουσική ιδιοσυγκρασία. Μέσα σε 10 χρόνια ενεργούς παρουσίας, κυκλοφόρησαν 3 δίσκους:
• “Distorting Point of View” (Venerate Industries - 2006),
• “The Sea of See Through Skins” (Coroner Records - 2009)
• “Static Apathy in Fast Forward” (Catch the Soap - 2012)

Σε αυτή τη μακρόχρονη παρουσία τους έπαιξαν live και περιόδευσαν σε Ελλάδα κι Ευρώπη, στο πλάι μερικών από τα μεγαλύτερα ονόματα της extreme/progressive metal/hardcore σκηνής (Meshuggah, The Dillinger Escape Plan, The Ocean, Intronaut, Prο-Pain, Hacride κ.α.) και έχουν συμμετάσχει σε μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Στην τελευταία τους δισκογραφική δουλειά “Static Apathy in Fast Forward” που έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ανέπτυξαν περαιτέρω τον προσωπικό τους ήχο μπαίνοντας και σε νέα μονοπάτια, δίνοντας έμφαση στη μελωδικότητα, φυσικά ταυτόχρονα τονίζοντας τα δυνατότερά τους στοιχεία, όπως τα σαρωτικά riffs και τις καταιγιστικές πολυρυθμίες. Με έντονη την εναλλαγή σκληρών θεμάτων σε ατμοσφαιρικά περάσματα.

Αυτόν τον καιρό, οι Tardive Dyskinesia προβάρουν καινούρια κομμάτια με σκοπό την κυκλοφορία του τέταρτου ολοκληρωμένου album τους.

LINKS:
http://tardivedyskinesia.bandcamp.com/
http://www.facebook.com/tardivedyskinesiaband


Οι Sklerotikz είναι ένα instrumental σχήμα από τη Θεσσαλονίκη και το ύφος τους χονδρικά θα μπορούσε να περιγραφεί σαν “experimental post metal”, συνδυάζοντας με πειραματική διάθεση στοιχεία από black metal, crust, death metal, down-tempo, post metal και hardcore.

Ξεκίνησαν την πορεία τους το 2004 και μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει δύο αυτοχρηματοδοτούμενες δουλειές, το EP “Equation of Information Theory” (2006) και το album “The Last Generation – Η Γενεά του Σιδήρου” (2013). H live δραστηριότητα αποτελεί προτεραιότητα για τη μπάντα η οποία έχει μοιραστεί τη σκηνή με πολλά ελληνικά συγκροτήματα, ενώ έχει πραγματοποιήσει και μία support εμφάνιση στους Sepultura.

LINKS:
http://sklerotikz.bandcamp.com/album/the-last-generation-2013
https://www.facebook.com/Iason82

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...