Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Μάκη Δελαπόρτα: ΣΙΝΕΜΑ ΑΠΟ ΒΙΝΥΛΙΟ

Μια σειρά από σπάνια ελληνικά soundtrack πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα σε συλλεκτικά βινύλια απο τη "Σινεφίλ", σε επιμέλεια του Μάκη Δελαπόρτα που έχει ήδη στο ενεργητικό του, πάνω από 300 δίσκους του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου.


 Όλη αυτή η συλλογή που περιέχει πάνω από μισό αιώνα μουσικής κινηματογραφικής δημιουργίας, αποτελείται από σπάνιες και ανέκδοτες ηχογραφήσεις όλων τους σπουδαίων ελλήνων συνθετών, που έντυσαν με την μουσική και τα τραγούδια τους, τις αγαπημένες ελληνικές ταινίες που χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του ’40, έως και τα μέσα της δεκαετίας του ’80, που ήταν και η πιο σημαντική περίοδος του. 


Τα πρώτα soundtrack από αυτή τη σειρά που θα κυκλοφορήσουν σύντομα σε επιλεγμένα δισκογραφικά καταστήματα είναι: "Ξυπόλητος πρίγκηψ" του Μίμη Πλέσσα, "Κονσέρτο για πολύβόλα" του Κώστα Καπνίση, "Ζητείται επειγόντως γαμπρός" του Γιώργου Κατσαρού, "Ο βάλτος" του Γιώργου Χατζηνάσιου" και "Οι εκβιαστές" του Γιάννη Σπανού".

Πρόκειται για ένα μουσικό θησαυρό που συνέλεξε με πολύ μεράκι και φροντίδα ο Μάκης Δελαπόρτας και που δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ πριν στο παρελθόν. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Δεκ. στις 20.30 μ.μ στο "Γυάλινο μουσικό θέατρο". Ένα νοσταλγικό ταξίδι μέσα από εικόνες, μελωδίες και τραγούδια στη χρυσή εποχή του ελληνικού σινεμά που τόσο αγαπήσαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...