Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Νέο άλμπουμ από τους Beatles, που... προσέχουν για να έχουν

Ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις των «Σκαθαριών» έχουν δει πολλάκις το φως της δημοσιότητας. 


Ενα ακόμα άλμπουμ ωστόσο, με τίτλο «The Beatles Bootleg Recordings 1963», με 59 ανέκδοτες εκτελέσεις κυρίως για λογαριασμό του BBC, διατίθεται από σήμερα αποκλειστικά στη διαδικτυακή υπηρεσία iTunes λόγω μιας απρόοπτης εξέλιξης στην ευρωπαϊκή νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων. 


Σύμφωνα με αυτήν, οι μουσικές ηχογραφήσεις προστατεύονται για εβδομήντα χρόνια εκτός από όσες απλώς σκονίζονται σε κάποια αποθήκη, που καλύπτονται μόνο για πενήντα.

Με την προθεσμία λοιπόν να εκπνέει εντός του τρέχοντος έτους, η εταιρεία Apple (απλή συνωνυμία με τη «μητέρα» των iTunes) αποφάσισε να διαθέσει στην αγορά όλο το αξιοπρεπές υλικό που ηχογράφησαν οι Beatles μέσα στο 1963.

Ειδάλλως, θα μπορεί να το εμπορευτεί οποιοσδήποτε το αποκτήσει. Δεν πρόκειται βέβαια για το νέο «Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band», οι ακροατές όμως θα μπορούν να απολαύσουν τραγούδια όπως τα «Bad to me» και «I' m in love», που το συγκρότημα έγραψε αλλά παραχώρησε στους Dakotas, όπως και πάνω από μία εναλλακτικές βερσιόν των «She loves you», «A taste of honey» και άλλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...