Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Η Σουηδέζα Molly Nilsson στη Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αθήνα

Η εκ Σουηδίας προερχόμενη Molly Nilsson με έδρα της τη Στοκχόλμη και το Βερολίνο, τα τελευταία 4 χρόνια έχει κυκλοφορήσει -μέσω της προσωπικής της δισκογραφικής εταιρείας Dark Skies Association- 5 άλμπουμ, 3 ep καθώς και αρκετά υποβλητικά videoclips με κύρια θεματολογία όπως δηλώνει η ίδια "αντικείμενα και καταστάσεις οι οποίες την παθιάζουν".

Η μουσική που έχει συνθέσει μπορεί να χαρακτηριστεί ως συναισθηματικά φορτισμένη και μελαγχολική ηλεκτρονική ποπ, άμεσα επηρεασμένη από την δεκαετία του 80 και του 90.

Η Do It Yourself αισθητική καθώς και η ηθελημένη δυσδιάκριτη τοποθέτηση ανάμεσα στο όνειρο και στην πραγματικότητα έχουν έντονη παρουσία σχεδόν σε όλες τις συνθέσεις της και ταιριάζουν απόλυτα με το αίσθημα της μοναξιάς (η ακόμα και το αντίθετό του) που πηγάζει αβίαστα από την φωνή-τραγούδι της. Αν έπρεπε να την συγκρίνουμε η να την παραλληλίσουμε με κάποιους σύγχρονους καλλιτέχνες/ σχήματα δεν θα ήταν άλλοι πέρα από τους Chinawoman, Beach House, They Go Boom κα.

Μετά την κυκλοφορία του πρόσφατου άλμπουμ της με τίτλο "The Travels" και έπειτα από μια πληθώρα "one woman show" ζωντανών εμφανίσεων έχει πλέον αρχίσει να καθιερώνεται στη συνείδηση του συνόλου της ανεξάρτητης ποπ κοινότητας.

H Molly Nilsson επίσης θα εμφανιστεί 16/11 στη Λάρισα και 15/11 στην Αθήνα (Death Disco).

http://darkskiesassociation.org/
https://www.youtube.com/fkawhitebread
https://soundcloud.com/dsa-music

MOLLY NILSSON (SWE)
Κυριακή 17-11 στις 22.00
στο Residents bar, Θεσσαλονίκη
Έναρξη 22.00
Είσοδος δωρεάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...