Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

H Anneke Van Giersbergen σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αθήνα!

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κι ως ένας άγγελος επί γης. Ο συνδυασμός εξάλλου φωνής και εμφάνισης δεν αφήνει περιθώρια για άλλους χαρακτηρισμούς. Συχνά παρασύρει η έκδηλη ομορφιά της κι επικεντρώνεται κανείς εκεί. 


Μόλις όμως αρχίσουν οι μελωδίες να βγαίνουν από το στόμα καταλαβαίνει κι πιο αδαής που βρίσκεται η πραγματική ομορφιά, καθώς το βεληνεκές της φωνής της φτάνει αυτό μιας σοπράνο. 

H εκπληκτική τραγουδίστρια και μουσικός που ακούει στο όνομα Anneke Van Giersbergen, μια από τις πιο αγαπημένες καλλιτέχνιδες του Ελληνικού rock κι όχι μόνο κοινού, στις 29 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στις 30 στην Λάρισα και την 1η Δεκεμβρίου στην Αθήνα θα μας επισκεφτεί για να μας χαρίσει 3 ακόμη εκστατικές συναυλίες και μάλιστα με ολόφρεσκο album με τίτλο “Drive”.


Anneke van Giersbergen
Cover of Anneke van Giersbergen
Το νέο της αυτό άλμπουμ όχι μόνο αποκαλύπτει τις νέες της δυνατότητες στο αναγνωρίσιμο στυλ της, αλλά πραγματικά αναδεικνύει κι ανεβάζει το ταλέντο της Anneke σε ένα υψηλότερο επίπεδο, τόσο στιχουργικά όσο και φωνητικά. Στο Drive δημιούργησε κάτι πιο χαρούμενο και «πικάντικο», γεμάτο θετική ενέργεια, ενώ ο Arno Krabman, παραγωγός του νέου άλμπουμ, βοήθησε πολύ στη δημιουργία των κομματιών. Ξεχωρίζουν τα “Shooting For The Stars”, “The Best Is Yet To Come” και “We Live On”, “Treat Me Like A Lady”, “My Mother Said”, “Mental Jungle”.

Η Anneke γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου το 1973 στο Sint Michielsgestel της Ολλανδίας κι από νωρίς έγινε αντιληπτό το μέγεθος του ταλέντου της, καθώς η φωνή της ήταν συγκλονιστική, ακόμη κι από μικρή ηλικία. Πέρα από τη μαγική της φωνή παίζει πιάνο, κιθάρα και γράφει στίχους και μουσική. Επιρροές της η κλασσική και jazz μουσική κι από καλλιτέχνες, οι Prince, Ella Fitzgerald και Thom Yorke των Radiohead. Το 1994 έγινε frontwoman των Ολλανδών πρωτοπόρων metallers The Gathering και για 13 χρόνια σημείωνε μαζί τους μόνο επιτυχίες.

Μετά τη κυκλοφορία του “Home” το 2006 όμως αποφάσισε λόγω και της γέννησης του γιου της να αποχωρήσει απ’ το συγκρότημα για να αφιερωθεί στην οικογένειά της και στο προσωπικό της project “Agua de Annique”. Μαζί με την μπάντα της, Agua De Annique κυκλοφόρησε διάφορα εξαιρετικά άλμπουμ με τα οποία γνώρισε την αναγνώριση κι ως σόλο καλλιτέχνης πλέον.

Anneke van Giersbergen & Agua de Annique
Anneke van Giersbergen & Agua de Annique (Photo credit: Wikipedia)
Στο ενεργητικό της έχει αρκετές ενδιαφέρουσες συνεργασίες κι η λίστα με τα ονόματα που έχει συνεργαστεί η χαρισματική Anneke είναι πραγματικά πολύ μεγάλη. Το 1998 συμμετείχε στο album του project Ayreon, του Lucassen, “Into The Electric Castle”. Το 2008 ανταποκρίθηκε και πάλι στο κάλεσμα του Lucassen και πήρε μέρος στο album “01011001”. Έχει συμμετάσχει επίσης στο δίσκο Rubicon των John Wetton και Geoffrey Downes στα κομμάτια, “To Catch a Thief” και “Tears of Joy”. Οι σημαντικότερες συνεργασίες της υπήρξαν αυτές με τους “Napalm Death” το 2006 στο album “Smear Campaign”, με τους “Moonspell” στο κομμάτι “Scorpion Flower” από το δίσκο “Night Eternal” (2008) και με τον “Devin Townsend” στο album του “Addicted” το 2009. Ωστόσο η πιο ατμοσφαιρική και αξιοσημείωτη συνεργασία της ήταν εκείνη με τους “Within Temptation” για το τραγούδι “Somewhere”.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η Anneke van Giersbergen έχει εξερευνήσει τα μουσικά της όρια στο έπακρο. Το 2008, μαζί με τους Ολλανδούς Racoon and Bløf, ηχογράφησε ένα τραγούδι στη μητρική γλώσσα της: “Als je ooit nog eens Terug Kan”, το οποίο ανέβηκε κατευθείαν στο # 1 στα charts της Ολλανδίας.

Πρόσφατα κατέλαβε τα μάτια και τις καρδιές ενός τεράστιου κοινού με τη διασκευή της στο κομμάτι των U2 “All I want is You” στη δημοφιλή καθημερινή Ολλανδική τηλεοπτική εκπομπή “De Wereld Draait Door”. Για τέσσερα χρόνια, η Anneke Van Giersbergen έχει περιοδεύσει με επιτυχία ως σόλο καλλιτέχνης, τόσο στην πατρίδα της και σε όλη την υδρόγειο. Έχει εμφανιστεί από τη Χιλή ως το Λίβανο και από το Μεξικό ως τη Φινλανδία, καθώς και έχει ανοίξει τη συναυλία των Smashing Pumpkins και μια ειδική παρουσίαση μπροστά στο θρησκευτικό ηγέτη Δαλάι Λάμα!

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου
Eightball Club
Πίνδου 1, Λαδάδικα
Opening Act: Scars of Tears | Missing Pulse
Σάββατο 30 Νοεμβρίου
Stage Club
Ήρας & Φιλίππου, Λάρισα
Opening Act: Phase acoustic | Normah
Κυριακή 1 Δεκεμβρίου
Kookoo Live Music Bar
Ιάκχου 17, Γκάζι
Opening Act: Dreambleed
Doors open: 21:00

Τιμές & Διάθεση Εισιτηρίων
Αθήνα
Προπώληση: 17€ [Τα πρώτα 200]
Προπώληση/Ταμείο: 20€
Θεσσαλονίκη
Προπώληση: 17€ [Τα πρώτα 200]
Προπώληση/Ταμείο: 20€
Λάρισα
Προπώληση: 15€ [Τα πρώτα 100]
Προπώληση/Ταμείο: 18€


www.musiccorner.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...