Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ο Eminem καλλιτέχνης της χρονιάς στα YouTube Music Awards-Γιατί το κοινό γύρισε την πλάτη στην τελετή [βίντεο]

Τα πρώτα μουσικά βραβεία της ιστοσελίδας Youtube, με τίτλο YouTube Music Awards δόθηκαν την Κυριακή σε μια τελετή σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στη Νέα Υόρκη. Μεγάλος νικητής ήταν ο αμφιλεγόμενος ράπερ Eminem ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο του καλλιτέχνη της χρονιάς.

Καλύτερο βίντεο κλιπ της χρονιάς ανακηρύχθηκε το τραγούδι με τίτλο «I Got a Boy» του δημοφιλούς στο χώρο του διαδικτύου νεανικού γυναικείου νοτιοκορεάτικου συγκροτήματος Girls Generation.

Το συγκεκριμένο συγκρότημα επικράτησε μεταξύ πολλών γνωστών ονομάτων της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως η Miley Cyrus, ο Justin Bieber , η Lady Gaga, το συγκρότημα One Direction και ο επίσης νοτιοκορεάτης ράπερ Psy . Στην τραγουδίστρια Taylor Swift απονεμήθηκε το βραβείο «φαινόμενο YouTube» για το βίντεο του τραγουδιού «I Knew You Were Trouble».

Η τελετή που μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας Youtube δεν είχε όμως την αναμενόμενη επιτυχία καθώς δεν κέντρισε το μεγάλο ενδιαφέρον των χρηστών οι οποίοι παραπονέθηκαν για διακοπές στο live webcast του Youtube. Οι νικητές των συγκεκριμένων νεοσύστατων μουσικών βραβείων αναδεικνύονται αποκλειστικά και μόνο από το κοινό μέσω του Facebook του Twitter ή του Google.

Συνολικά βραβεύτηκαν έξι κατηγορίες, μεταξύ των οποίων το καλύτερο βίντεο της χρονιάς, ο καλύτερος καλλιτέχνης της χρονιάς , η καλύτερη απάντηση βίντεο, το YouTube φαινόμενο, ο καλύτερος νέος καλλιτέχνης και η καινοτομία της χρονιάς. Το βραβείο για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη δόθηκε στους Macklemore και Ryan Lewis, των οποίων το βίντεο με προϋπολογισμό 3.700 ευρώ ανέβηκε στο YouTube και έγινε μεγάλη επιτυχία. Με τα συγκεκριμένα βραβεία το YouTube επιχειρεί να κατακτήσει τη θέση που κατέχει MTV, το τηλεοπτικό κανάλι που συνοδεύει τα βίντεο κλιπ από τις αρχές της δεκαετίας του '80.

Δείτε εδώ τα highlights της βραδιάς



Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...