Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ocean, Tides From Nebula και Abraham σε Αθήνα και θεσσαλονίκη

Η CTS Productions παρουσιάζει δύο από τα σημαντικότερα σχήματα της προοδευτικής ατμοσφαιρικής σκηνής και το πλέον ανερχόμενο σχήμα της ευρωπαϊκής post hardcore, σε ένα μοναδικό post rock/metal mini festival: η πολυσχιδής post/progressive metal κολλεκτίβα των The Ocean, οι λυρικοί instrumental δεξιοτέχνες Tides From Nebula και ο post hardcore χείμαρρος Abraham θα βρεθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για δύο εκρηκτικές συναυλιακές εμπειρίες, σε ένα triple bill που συνοψίζει την μουσική παραγωγή του σήμερα σε όλο το εύρος της.  


THE OCEAN

> Δημιουργήθηκαν το 2000 και έκτοτε φιλοξένησαν δεκάδες μέλη στις τάξεις τους, ανανεώνοντας ταυτόχρονα το μουσικό τους οπλοστάσιο και εξελίσσοντας τον ήχο τους. Προσκολλημένη στον σκοπό δημιουργίας της, η αντισυμβατική κολλεκτίβα των The Ocean (φωτο) καταφέρνει εδώ και 13 χρόνια να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα προσωπικού πολυσυλλεκτικού ήχου. 

Με τους νεωτερισμούς της να την κρατάνε στην πρωτοπορία του post metal ιδιώματος, παντρεύουν ετερόκλητες περιοχές του σύγχρονου metal πεδίου, περνώντας με άνεση από την progressive πολυρυθμία και την post metal ένταση στις ορχηστρικές επικές αφηγήσεις και τις ήπιες αρμονικές αναπτύξεις - όλα εκτελεσμένα στην εντέλεια.

Με πέντε εκπληκτικά studio albums (στις Metal Blade, Throne Records, Make My Day και την προσωπική Pelagic Records) στο ιστορικό τους - με αποκορύφωμα τα δύο διπλά concept epic άλμπουμ τους “Precambrian” (2007) και “Heliocentric/Anthropocentric” (2010) – έγιναν αποδέκτες διθυραμβικών κριτικών από τον παγκόσμια μουσική κοινότητα, κάνοντας τον Τύπο να μιλάει για έναν ήχο “επικό σε έκταση και άψογο στην εκτέλεση... ένα εκπληκτικό metal Βαγκνερικών διαστάσεων” (Rock Sound – UK).

Με μια περίφημη σαρωτική live παρουσία (με την βοήθεια του διάσημου light show τους), με εμφανίσεις σε πάνω από 500 συναυλίες ανά την υφήλιο (ως headliners είτε στο πλάι μπαντών όπως οι Opeth, Isis, Cult Of Luna, The Dillinger Escape Plan κ.α.) οι The Ocean επιστρέφουν στην Ελλάδα έτοιμοι όσο ποτέ για να μοιράσουν νέες οριακές συναυλιακές συγκινήσεις σε παλιούς και νέους φίλους.

TIDES FROM NEBULA

> Λίγα ντεμπούτα καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν την καλλιτεχνική πρόκληση που υψώνεται μπροστά τους με τον τρόπο που το κατάφερε το “Aura” (2008) των Tides From Nebula.

Εν μέσω μιας καταιγίδας μουσικού μυρικασμού ο δίσκος του πολωνικού κουαρτέτου αποτέλεσε μια όαση αυθεντικότητας για το post rock κοινό. Σε μια διαρκή ηχητική ροή ανάμεσα σε ονειρικά ηχοτοπία και επικές συναισθηματικές κορυφώσεις, το πηγαίο ταλέντο και η μουσική ανωτερότητα του σχήματος τους επέτρεψε να αιχμαλωτίσουν μια εκπληκτική γκάμα μουσικών και συναισθηματικών χροιών, συστήνοντάς τους στο απροετοίμαστο ευρωπαϊκό κοινό.

 Ανάμεσά τους και ο εμβληματικός συνθέτης Zbigniew Preisner, ο οποίος αιφνιδιασμένος από το σπάνιο ταλέντο των νεαρών μουσικών τους εντόπισε και τους προσέφερε τις υπηρεσίες του.

Η συνεργασία τους θα γεννήσει το “Earthshine” (2011), σκιαγραφώντας τις δραματικές πτυχές και τις επικές εκτάσεις της μουσικής των Tides From Nebula με νέο τρόπο κι ένταση. Με ένα νέο δίσκο στα σκαριά και διάσημοι για τις εκστατικές εμφανίσεις τους, οι παθιασμένοι λυρικοί post rockers επιστρέφουν στην Ελλάδα, ξυπνώντας αναμνήσεις και αφήνοντας υποσχέσεις για μια αξέχαστη βραδιά.  

ABRAHAM

> Από τα βάθη της hardcore ελβετικής σκηνής, πέντε φίλοι εμπνέονται από την obscure λογοτεχνία, τον εσωτερισμό και οραματίζονται το ηχητικό αντίστοιχο ενός κακοτράχηλου αφιλόξενου τοπίου.

Το αποτέλεσμα της ηχητικής αλχημείας τους θα είναι οι Abraham που από το 2007 κατακτούν αργά και μεθοδικά την προσοχή των υποψιασμένων sludge ακροατών σε όλη την Ευρώπη.

Με κύρια συστατικά την πρώιμη Cult Of Luna/Neurosis ορμή, μπολιασμένη με USBM δυσαρμονία και ένα πηγαίο εκρηκτικό post hardcore attitude, οι Abraham εφευρίσκουν έναν προσωπικό ανανεωτικό ήχο που βρίθει δυναμικής και υφολογικής ποικιλίας, απροκάλυπτα ταγμένοι στις σκοτεινότερες τραχύτερες υφές της post metal/sludge παράδοσης. Προστατευόμενοι των The Ocean, κυκλοφορούν τον τελευταίο εκπληκτικό τους δίσκο “The Serpent, The Prophet & The Whore” (2012) από την Pelagic Records και τον προωθούν στο πλάι των Cult Of Luna, Knut, Mumakil και Kruger.

Οι μάρτυρες των υπερενεργητικών εμφανίσεών τους μιλάνε για μια live μπάντα-αποκάλυψη - κάτι που θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε και από κοντά στις 25 και 26 Νοεμβρίου, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου @ Gagarin 205, Αθήνα[fb] Προπώληση: €15 (περιορισμένα εισιτήρια στο ocean-ath2013.eventbrite.com // Υπόλοιπο προπώλησης/Ταμείο: €20 Πόρτες: 20.00 Τρίτη 26 Νοεμβρίου @ Eightball Club, Θεσσαλονίκη[fb] Προπώληση: €15 (τα πρώτα 100 εισιτήρια) // Υπόλοιπο προπώλησης/Ταμείο: €20 Πόρτες: 20.00 Διοργάνωση: Eightball Club

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...