Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Μουσικό αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη

Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα στη Μουσική (ΒΜ) του Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) και την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε ένα μουσικό αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013, στις 20:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι. 


Ο Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1863 - 1933) είναι ένας από τους σημαντικότερους έλληνες ποιητές της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Η τέχνη του λόγου του έχει ταξιδέψει πέρα από τα όρια της Ελλάδας και της ελληνικής γλώσσας ενώ η μορφή και τα ποιήματά του έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλές άλλες μορφές τέχνης (κινηματογράφο, εικαστικά, μουσική κ.ά.).


 Με αφορμή την συμπλήρωση ενάμιση αιώνα από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη, το έργο του μεγάλου Αλεξανδρινού παντρεύεται με τη μουσική γνωστών ελλήνων συνθετών σε ένα μουσικό αφιέρωμα στο Hellenic American College. 

To αφιέρωμα περιλαμβάνει απαγγελία και ερμηνεία γνωστών και αγαπημένων ποιημάτων του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη, μελοποιημένων από τους Θόδωρο Αντωνίου, Αντίοχο Ευαγγελάτο, Λεωνίδα Κανάρη, Ιάκωβο Κονιτόπουλο, Γιώργο Κουρουπό, Άλκη Μπαλτά, Γιάννη Α. Παπαϊωάννου και Φίλιππο Τσαλαχούρη. Θα προηγηθεί σύντομη εισήγηση του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου με τίτλο: «Ο μελοποιημένος Καβάφης από λόγιους συνθέτες».

Επί σκηνής για το αφιέρωμα εμφανίζονται οι:

• Ιουλίτα Ηλιοπούλου, απαγγελία
• Δάφνη Πανουργιά, τραγούδι
• Νικόλ Καραλή, πιάνο
• Πέτρος Μπούρας, πιάνο
• Παναγιώτης Ανδριόπουλος, μουσική απαγγελία
• Roni Bou Saba, απαγγελία στα Αραβικά

Εκδήλωση
        Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013, 20.30
Είσοδος
        Είσοδος ελεύθερη
Διεύθυνση
        Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Πληροφορίες
        Αγγελική Ρέππα (210 3680950), areppa@hauniv.us, www.haec.gr
        Πελαγία Πιπεράκη (210 3680950), ppiperaki@hauniv.us, www.haec.gr
        Ένωση Ελλήνων Μουσουργών (210 7256607), www.eem.org.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...