Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Η Χάρις Αλεξίου ξανά στο Ισραήλ!

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των δύο παραστάσεων τον Ιούνιο, η σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια συμπράττει ξανά με τη Φιλαρμονική του Ισραήλ!


Η συνταγή της επιτυχίας είναι λίγο πολύ γνωστή: Mια «διεθνής» ερμηνεύτρια, μια σπουδαία ορχήστρα, ένας εμβληματικός συναυλιακός χώρος που δεν είναι άλλος από το ανακαινισμένο Mann Auditorium του Τελ Αβίβ - το οποίο έχει φιλοξενήσει μερικές από τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου και διάσημους μαέστρου


ς. Μετά τις δύο sold οut συναυλίες του Ιουνίου, η Χάρις Αλεξίου συμπράττει -στις 26 Νοεμβρίου-ξανά με τη Φιλαρμονική του Ισραήλ, συναντώντας ξανά  το κοινό της χώρας.

«Το κοινό του Ισραήλ έχει μια μακρά και διαρκή σχέση με την ελληνική μουσική και η Φιλαρμονική μας είναι ενθουσιασμένη που θα φιλοξενήσει μία από τις μεγαλύτερες Ελληνιδες τραγουδίστριες. Ο συνδυασμός του ελληνικού ταμπεραμέντου και της άψογης μουσικής εκτέλεσης από την πλευρά της ορχήστρας μας εγγυάται μια  μαγική βραδιά», λέει ο Avi Shoshani, γενικός διευθυντής της Φιλαρμονικής του Ισραήλ.

Και ο Moshe Josef, παραγωγός της συναυλίας, συμπληρώνει: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να υποδεχόμαστε ξανά την Χάρις Αλεξίου στη χώρα μας. Ανυπομονούμε να ακούσουμε τη φωνή της, να απολαύσουμε τον μοναδικό τρόπο που έχει να ξεσηκώνει και να γοητεύει το κοινό.»

Η Φιλαρμονική του Ισραήλ ιδρύθηκε το 1936 και κατά καιρούς την έχουν διευθύνει διάσημοι μαέστροι - από τον Αρτούρο Τοσκανίνι και τον Κουρτ Μαζούρ, μέχρι τον Λέοναρντ Μπερνστάιν. Περιοδεύει κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη, συμμετέχοντας σε σημαντικά φεστιβάλ. Πριν από μερικούς μήνες το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να την απολαύσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υπό την διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της, Ζούμπιν Μέτα.

Στη συναυλία της Χάρις Αλεξίου θα συμμετάσχουν 80 μουσικοί, υπό την διευθύνση του Ανδρέα Πυλαρινού. Οι ενορχηστρώσεις των τραγουδιών -που έγιναν ειδικά για τη συγκεκριμένη ορχήστρα- είναι του Κώστα Παπαδούκα.

Από την Ελλάδα θα την συνοδεύσουν ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρες) και ο Νίκος Κατσίκης (μπουζούκι, μαντολινο).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...