Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

Τζουγανάκης – Κουτσαγγελίδης στον "Κύκλο"

Στης Παράδοσης τον "Κύκλο", η ορχήστρα "Κανών" και η Σοφία Μάνου υποδέχονται τους εκλεκτούς καλεσμένους τους, το κοπέλι της Κρήτης, Μιχάλη Τζουγανάκη και τον ταλαντούχο εργάτη της παράδοσης, Μάνο Κουτσαγγελίδη την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2013 στο Kyklos Live Stage.

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. "Σημείο αναφοράς και ευθύνης", όπως σχολιάζει ο ίδιος, είναι ο τόπος του, η Κρήτη και οι μαντινάδες της: "Θεωρώ ότι κάθε ερμηνευτής αξίζει να δώσει το είναι του, την ψυχή του, χωρίς εκπτώσεις και δικαιολογίες, αρκεί να το θέλει πραγματικά".


Η μουσική για αυτόν είναι η πιο πειθαρχημένη ελευθερία. Θα τον απολαύσουμε με την ορχήστρα "Κανών" σε ένα "πάντρεμα" ήχων.

Ο Μάνος Κουτσαγγελίδης είναι σίγουρα ένα εθνικό μας κεφάλαιο. Mαθητής του Χρόνη Αηδονίδη και της Δόμνας Σαμίου, (δάσκαλος σήμερα και ο ίδιος) δηλώνει: "Η παράδοση είναι ένας παιδευτικός παράγων, ένας κύριος λόγος αποστροφής της κοινωνίας από τα προβλήματα, από όλα τα βάσανα. Βεβαίως δεν λησμονούμε ότι υφιστάμενοι την οικονομική κρίση δεν έχουμε και πολλές επιλογές, ούτε και θα καλούσα κάποιον να ζήσει σε μια ουτοπία. Η παράδοση είναι μέσο διαφυγής από όλα τα προβλήματα και είναι τρόπος χαράς, έκφρασης... μέσα από την παράδοσή μας, μπορούμε να ξεφύγουμε από το τέλμα στο οποία έχουμε έρθει σήμερα".

Με αυτές τις δύο σημαντικές συμμετοχές, η Ορχήστρα «Κανών», ο Γιάννης Παυλόπουλος με το βιολί και το τραγούδι του, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος με το νέυ του, ο Νικόλαος Αυγουστίδης με το ούτι του, ο Ανδρέας Νιάρχος με τα κρουστά του, ο Mampre Kasartzian με το bass του, ο Θοδωρής Γιαννόπουλος με το λαούτο του, η Στέλλα Βαλάση με το σαντούρι της, ο Γιώργος Δεμελής με το κανονάκι και το τραγούδι του, ο Θοδωρής Τασούλας με το κλαρίνο του και η Σοφία Μάνου με το τραγούδι της, θα μας ταξιδέψουν από τη Μικρά Ασία, στην Πόλη και στη Θράκη, στην Ήπειρο, στη Μακεδονία και στα νησιά, στη Θεσσαλία, στο Μωριά και στη Ρούμελη.

Και έπεται συνέχεια την Κυριακή 19 Ιανουαρίου με το πάντα καλοσυνάτο και χαμογελαστό κορίτσι Αρετή Κετιμέ, το μάστορα του παραδοσιακού τραγουδιού Αντώνη Κυρίτση και το συνεχιστή της τέχνης του, Θωμά Κυρίτση.

Ώρα έναρξης: 20:00

Kyklos Live Stage
Λεωφόρος Συγγρού 338
Τηλ. Κρατήσεων 210 95 70 400

Είσοδος 10 ευρώ με μπύρα ή κρασί
Τιμή φιάλης: 100 ευρώ
Φιάλη κρασί: 50 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...