Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Νίκος Ξυδάκης - Μιχάλης Γκανάς στον Ιανό

Ο Ιανός παρουσιάζει τον ποιητή Μιχάλη Γκανά στο αναλόγιο και το συνθέτη Νίκο Ξυδάκη στο πιάνο , πλαισιωμένους από μια ορχήστρα εξαιρετικών μουσικών για δύο μοναδικές παραστάσεις στις 17 και 18 Ιανουαρίου 2014.


Τα «Γυάλινα Γιάννενα» είναι το νέο - και ανέκδοτο ακόμη - μουσικό έργο του Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος μελοποιεί ποιήματα του Μιχάλη Γκανά εδώ και χρόνια, από το ομώνυμο βιβλίο μέχρι την «Άψινθο» που κυκλοφόρησε πρόσφατα.


Στο πρώτο μέρος του προγράμματος οι δύο φίλοι και συνεργάτες μοιράζονται σκέψεις και συναισθήματα, ήχους και στίχους - δικούς τους και άλλων - εικόνες και αρώματα ενός ορεσίβιου χώρου και της χωμάτινης χώρας του Νείλου, συνθέτοντας μια άλλη πατρίδα στην καρδιά της Ελλάδας.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος ο Νίκος Ξυδάκης θα ερμηνεύσει τραγούδια του πάνω σε ποίηση Ελλήνων ποιητών, από την Σαπφώ και τον Βιζυηνό μέχρι τον Γκόνη και τον Καψάλη, καθώς και άλλα τραγούδια του, αγαπημένα στο ευρύ κοινό.

Μαζί του ως έκτακτη συμμετοχή, δύο αγαπημένοι ερμηνευτές, ο Σταύρος Σιόλας την Παρασκευή και ο Ηλίας Λιούγκος το Σάββατο, θα μοιραστούν μαζί του αγαπημένα τραγούδια.

Συμμετέχουν:
Δημήτρης Μπουζάνης: πιάνο
Γιώργος Διαμαντόπουλος: πλήκτρα
Δημήτρης Χουντής: σοπράνο σαξόφωνο
Πληροφορίες
Τοποθεσία: Αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα

Ημερομηνία: Παρασκευή και Σάββατο 17 – 18 Ιανουαρίου 2014

Πληροφορίες: Τηλ.: 210 3217917
www.ianos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...