Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Νέο video clip από τον Γιώργη Χριστοδούλου για το ισπανόφωνο «Media Hora»

Σε σκηνοθεσία του Παύλου Σταμάτη


Ο Γιώργης Χριστοδούλου και ο Παύλος Σταμάτης (σκηνοθεσία) παρουσιάζουν το πρώτο βίντεο από το άλμπουμ "Barcelonauta" που κυκλοφορεί σε Ισπανία και Ελλάδα.

Πρόκειται για το τραγούδι Media hora (των Vicente Mari Bas Vicente και Manuel Salina) ένα boogie-woogie του 1946 που χορευόταν στις μεγάλες σάλες χορού της Βαρκελώνης τη δεκαετία του '40.


«Μισή ώρα, ξέρεις πόσα θα μπορούσαμε να κάναμε σε μισή ώρα;» λέει ο πρωταγωνιστής του τραγουδιού που περιμένει στον τόπο του ραντεβού. Η ζεστή φωνή του Γιώργη, ένα μπαρ, άδεια μπουκάλια, και μια ματιά μέσα από ένα 40's καλειδοσκόπιο, ξεσηκώνουν και προσκαλούν για χορό.

Στο βίντεο εμφανίζεται χορεύοντας η Μαριάντζελα Σαλίχου από την ομάδα Athens Lindy Hop.

Τα γυρίσματα έγιναν από τον Παύλο Σταμάτη στην Αθήνα, ενώ τη σκηνογραφία και τις κατασκευές ανέλαβε ο Γιάννης Βαγγελάκης.

Ο Γιώργης ηχογράφησε αυτό το τραγούδι στο studio Nómada 57 της Βαρκελώνης και το mastering έγινε στα στούντιο La source του Παρισιού από τον Mathieu Bameulle.

Συμμετέχουν μερικοί από τους καλύτερους τζαζίστες μουσικούς της Βαρκελώνης υπό τη διεύθυνση του κλαρινετίστα Juli Aymi.

Παίζουν οι Juli Aymí, κλαρινέτο και άλτο σαξόφωνο, Alberto Perez τρομπέτα, Bernat Font πιάνο, Martí Elías τύμπανα, Queralt Camps κοντραμπάσο.

Η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση του «Media Hora» θα έγινε στις 8 Ιανουαρίου 2014 από το ισπανικό κανάλι 8tv στη συνέντευξη του Γιώργη για την εκπομπή με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην Καταλονία, του δημοσιογράφου Josep Cuní.


Το video clip είναι διαθέσιμο σε:

youtube: http://youtu.be/LWiehbuVnGA
vimeo: http://vimeo.com/83379238
dailymotion: http://www.dailymotion.com/video/x1995sj_giorgis-media-hora_music

Από τον Ιανουάριο του 2014 το άλμπουμ Barcelonauta διατίθεται και στην Ελλάδα από την Ankh στα δισκοπωλεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και στα i-tunes μέσω διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...