Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη- Συναυλία τζαζ: ΑΝΑSES - Μουσικοί Κόσμοι: Henning Sieverts Trio

Το Goethe-Institut Thessaloniki και η United World, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν στις 24 Ιανουαρίου 2014 τη δεύτερη συναυλία της σειράς «Ανάσες». 


Η εν λόγω σειρά αποτελεί μια πρωτόγνωρη μουσική εμπειρία καθώς στο πλαίσιό της, μουσικοί διαφορετικής προέλευσης και ύφους συμπράττουν δημιουργώντας ασυνήθιστα και απρόσμενα δείγματα ηχητικής «ποίησης».


Μετά την επιτυχημένη εναρκτήρια συναυλία τον Ιούνιο 2013 με το Τρίο του Νικόλα Αναδολή, το μουσικό ταξίδι συνεχίζεται με το πρότζεκτ „Symmethree“ του Henning Sieverts. Ο Henning Sieverts, πολυβραβευμένος συνθέτης, τσελίστας και μπασίστας (έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με τα βραβεία „Echo Jazz 2010“ και „Neuer Deutscher Jazzpreis 2007“), παρουσιάζει στην Θεσσαλονίκη το τρίο «Symmethree». Μαζί με τον κιθαρίστα Ronny Graupe και τον τρομπονίστα Johannes Lauer θα μας ταξιδέψουν σε ένα μουσικό τοπίο, όπου οι επιρροές από τα blues, την παραδοσιακή τζαζ αλλά και την ποπ μουσική συνθέτουν ένα μοναδικό μωσαϊκό σύγχρονης τζαζ. Στη μουσική τους τα μοτίβα εναλλάσσονται συνεχώς, ενώ ο αυτοσχεδιασμός και η προσήλωση στην παρτιτούρα συνυπάρχουν αρμονικά. Τις συνθέσεις του Sieverts συμπληρώνει μια ασυνήθιστη ενορχήστρωση, όπου η μελωδία, τα ακόρντα και η μπασογραμμή κατανέμονται ισομερώς και στα τρία όργανα.

Του Henning Sieverts του αρέσει να παίζει. Όχι όμως μόνο μουσική. Αφού ένα ακόμη πάθος του είναι οι σπαζοκεφαλιές: λύνει περίπλοκους γρίφους και παίζει με τις ώρες σκάκι και sudoku. Αυτό που τον ξεχωρίζει όμως είναι, ότι δε σταματά εκεί, καθώς χρησιμοποιεί το πάθος του αυτό για να συνθέτει ήχους! Οι συνθέσεις που προκύπτουν έχουν μια πολύ ξεχωριστή ομορφιά, είναι διασκεδαστικές και σίγουρα κάνουν αίσθηση! Όταν τις ακούει κανείς σχεδόν ξεχνά, ότι πρόκειται για κομμάτια γραμμένα βάσει μίας τόσο πανούργας συνταγής, που υπακούει στους νόμους της συμμετρίας.

Παρασκευή, 24.01.2014, ώρα 21.00
Αίθουσα Δοκιμών της Κ.Ο.Θ.,
Λεωφόρος Νίκης 73, Θεσσαλονίκη
10 € & 8 € (μειωμένο)
Εκδοτήρια Κ.Ο.Θ. Αριστοτέλους & Ερμού, 2310-236990


gothess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...