Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Κοζάνη: Για 11η χρονιά συνεχίζονται οι εναλλακτικές "γιορτές της γης" στη Βλάστη

Έτοιμη είναι και φέτος η Βλάστη να υποδεχτεί όσους επιθυμούν να κατασκηνώσουν, να χορέψουν σε φεστιβαλικούς ρυθμούς και να χαρούν σε μια γιορτή διαφορετική, κοντά στη φύση.

Στα οροπέδια του Σινιάτσικου, σε υψόμετρο 1.240 μέτρων και σε απόσταση περίπου 25 χλμ από την Πτολεμαϊδα, η Βλάστη καλωσορίζει τα τελευταία 11 χρόνια φιλοξενούμενους από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη προκειμένου να παραβρεθούν σε αυτήν την εναλλακτική γιορτή που συνέβαλε δραστικά στο να γίνει το εν λόγω χωριό γνωστό και δημοφιλές ως τουριστικός προορισμός όλο το χρόνο.

Περισσότερα από 3.500 άτομα έχει υπολογιστεί ότι προσέρχονται στις "γιορτές της Γης" σε καθημερινή βάση, τα τελευταία χρόνια, το τετραήμερο του Ιουλίου που πραγματοποιείται το φεστιβάλ.

Φέτος από τις 14 έως τις 17 Ιουλίου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τέσσερις μέρες μουσικής, παιχνιδιών, παραστάσεων με εισιτήριο εισόδου χαμηλότερο από πέρυσι: 10 ευρώ για τη μια μέρα, 18 για το διήμερο και 30 για το τετραήμερο. "Αν και κινούμαστε με χαμηλότερο προϋπολογισμό από πέρυσι (φέτος είναι 60.000 και πέρυσι ήταν 80.000) αυτό δε θα φανεί καθόλου στον επισκέπτη, καθώς η ποιότητα εξακολουθεί να είναι υψηλή", υπογράμμισε ο Σταύρος Υφαντής, υπεύθυνος της διοργάνωσης. "Το φεστιβάλ έχει κάνει γνωστή τη Βλάστη που αποτελεί πλέον πόλο έλξης για πολύ κόσμο, είναι μια καλή διαφήμιση για τον τόπο", επεσήμανε. "Έχει φανατικούς θαυμαστές γιατί συνήθως όποιος έρχεται μια φορά, ξανάρχεται", πρόσθεσε ο κ.Υφαντής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από τις συναυλίες πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους ενώ ειδικά για τα παιδιά, θα λειτουργεί επιπλέον ένας ειδικά διαμορφωμένος παιδότοπος.

Το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011
21.30 Μακεδονική Φανφάρα. Η βαλκανική μπάντα χάλκινων πνευστών από την Θεσσαλονίκη με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει εύθυμες μελωδίες και ρυθμούς, εμπλουτισμένους με ένα ιδιαίτερο παραδοσιακό - βαλκανικό ηχόχρωμα.
23.30 Χειμερινοί Κολυμβητές. Το ανατρεπτικό συγκρότημα που πετυχαίνει κάθε εμφάνισή του να είναι μοναδική χάρις στις παρεμβάσεις και τα σχόλια του Αργύρη Μπακιρτζή.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011
21.30 Romengo Gypsy Band from Hungary. Μια αληθινή κατάθεση ζωτικότητας και δυναμισμού από ένα από τα αυθεντικότερα και εκφραστικότερα συγκροτήματα της ανατολικοευρωπαϊκής τσιγγάνικης μουσικής.
23.30 Kottarashky Live Band Minimalist Ethno-Electronica from Bulgaria. Όταν η παραδοσιακή περίτεχνη μουσική της βαλκανικής υπαίθρου συνομιλεί με την λιτή και σκληρή καινούργια μουσική των αστικών κέντρων δημιουργεί νέα γοητευτικά ηχητικά τοπία.

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011
21.30 Χαΐνηδες. Με το γνωστό χαρακτηριστικό τους τρόπο, που επιτρέπει να συνυπάρξουν αρμονικά τόσο η μυσταγωγία και η γλύκα του παραμυθιού όσο και η δυναμική του διονυσιακού γλεντιού, θα παρουσιάσουν υλικό από την καινούρια τους δισκογραφική δουλειά, αλλά και τραγούδια-σταθμούς στη μέχρι τώρα πορεία τους.
23.30 KAL Urban Gypsy Beats from Belgrad. Η μουσική τους χαρακτηρίστηκε ως "τσιγγάνικη σόουλ" και "βαλκανικό μπλουζ", οι ίδιοι προτιμούν το αινιγματικό "rock'n'roma".

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011
21.30 Opa Cupa Brass Band from Italy. Μια πρόσκληση για χορό, από τους τσιγγάνους της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
23.30 Vodka Rag. Η μουσική κολεκτίβα από τη Μυτιλήνη που συνδυάζει την μουσική Ska με τις μελωδίες των Βαλκανίων και τα θλιβερά βαλς πλανόδιων μουσικών χρωματισμένα με παραμορφωμένες κιθάρες.Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την οργανωτική ευθύνη πλέον του νέου δήμου Εορδαίας / Τοπική Κοινότητα Βλάστης και την συνδιοργάνωση της Εταιρείας Περιβαλλοντικής Έρευνας και Ενημέρωσης ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...