Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Στο πανί και στο γυαλί

Το Καλοκαίρι του 2011, όπως και πέρυσι, το Θέατρο Badminton …βγάζει τραπεζάκια έξω.

Ο αύλειος χώρος του Badminton μεταμορφώνεται σε μία όαση δροσιάς για αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές.

Πέμπτη 14, Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Ιουλίου

«Μένουμε πάντα παιδιά»

Παναγιώτης Πετράκης - Νάντια Μπουλέ

Τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες από τα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη

Ο Γιάννης Δαλιανίδης αναμφισβήτητα υπήρξε ο πατέρας του μιούζικαλ στον ελληνικό κινηματογράφο. Άλλαξε τους ρυθμούς στο ελληνικό σινεμά, εισάγοντας το δικό του προσωπικό στυλ, το αποκαλούμενο και «στυλ Δαλιανίδη». Ακίνητα πλάνα, χοροί, στιλιζαρισμένες πόζες και φυσικά πανέμορφα τραγούδια.



Στις μουσικές ταινίες εκείνης της περιόδου καθιερώθηκαν πολλοί τραγουδιστές που ο καθένας ξεχωριστά έγραψε τη δική του ιστορία. Ο Γιάννης Βογιατζής, η Τζένη Βάνου, ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Μαρινέλλα, ο Τόλης Βοσκόπουλος είναι μερικοί από αυτούς. Τραγουδιστές που ερμήνευσαν διαχρονικά τραγούδια σημαντικών δημιουργών όπως οι Μίμης Πλέσσας, Μανώλης Χιώτης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Ιάκωβος Καμπανέλης, Κώστας Κινδύνης, Άκος Δασκαλόπουλος κ.α

Στα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους σπουδαίοι ηθοποιοί χορεύοντας και τραγουδώντας. Έτσι γεννήθηκαν τα μεγάλα αστέρια της Φίνος Φιλμ. Ηθοποιοί όπως η Ρένα Βλαχοπούλου, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, η Ζωή Λάσκαρη, η Μάρθα Καραγιάννη, ο Κώστας Βουτσάς, η Μαίρη Χρονοπούλου και πολλοί ακόμη.

Στο Προαύλιο του Badminton ξαναζωντανεύει η ατμόσφαιρα των μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη μέσα από το ταμπεραμέντο του Παναγιώτη Πετράκη και της Νάντιας Μπουλέ.

Στην παράσταση θ’ αποδοθούν τραγούδια που άφησαν εποχή κι έκαναν το ντεμπούτο τους στις ταινίες του Γιάννη Δαλιανίδη όπως «Γλυκιά ζωή», «Ένας ουρανός μ’ αστέρια», «Έχω στενάχωρη καρδιά», «Τόσα καλοκαίρια», «Θα πιώ απόψε το φεγγάρι», «Άνοιξε πέτρα», «Crazy girl», «Καμαρούλα», «Έκλαψα χθες», «Είμαι γυναίκα του γλεντιού», «Φεύγουν τα χρόνια», «Μένουμε πάντα παιδιά».

Τη μουσική παράσταση επιμελείται ο Μάκης Δελαπόρτας.

Γενική είσοδος: 20€

Φοιτητικό: 15€

(Δεν περιλαμβάνεται ποτό, ούτε είναι και υποχρεωτικό)

Ώρα έναρξης 21:30
210-8840600

www.proavlio.gr
Metropolis, Public

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...