Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

VIDEO: Σαράντα χρόνια από τον θάνατο του Τζιμ Μόρισον

Morrison's booking photo in New HavenImage via WikipediaΤέσσερις δεκαετίες συμπληρώθηκαν σήμερα από τον μυστηριώδη θάνατό του Jim Morrison στο Παρίσι και εκατοντάδες φίλοι του μεγάλου ρόκερ συνέρευσαν στον τάφο του για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εμβληματικό τραγουδιστή και ασυμβίβαστο ποιητή, που συγκλόνισε τα εκατομμύρια των θαυμαστών των Doors όταν βρέθηκε νεκρός στη μπανιέρα του διαμερίσματός του σε ηλικία μόλις 27 ετών.

Δεδομένου ότι ποτέ δεν έγινε νεκροψία, το μυστήριο για τις συνθήκες του θανάτου του τροφοδότησε μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι αν και στο νεκροταφείο του Περ Λασέζ φιλοξενούνται τα... φαντάσματα και άλλων πολλών διασημοτήτων, όπως του Μαρσέλ Προυστ και του Όσκαρ Ουάιλντ, κανένας από αυτούς δεν προσελκύει τόσο κόσμο όσο η επιτύμβια στήλη του Μόρισον, την οποία ανέγειρε ο πατέρας του τη δεκαετία του 1990 και στην οποία γράφει «Τζέιμς Ντάγκλας Μόρισον, 1943-1971. Κατά τον Δαίμονα Εαυτού».

Στη μνήμη του Τζιμ Μόρισον διοργανώνεται το βράδυ συναυλία στο κλαμπ Bataclan από τα δύο εναπομείναντα εν ζωή μέλη των θρυλικών Doors, τον κιθαρίστα Ρόμπι Κρίγκερ και τον κιμπορντίστα Ρέι Μάνζαρεκ. Όλα τα εισιτήρια για το μεγάλο αυτό μουσικό γεγονός έχουν εξαντληθεί, καθώς τραγούδια όπως το Light My Fire, το Riders on the Storm και το People are Strange εξακολουθούν να ακούγονται, να χορεύονται και να εκτιμώνται από τους απανταχού «ψυχεδελικούς»... 
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...