Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Αρμός και ο Γιώργος Μανωλάκης στο Halfnote Jazz Club την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Το συγκρότημα «Αρμός» και ο δεξιοτέχνης του λαούτου, Γιώργης Μανωλάκης, συμπράττουν σε ένα μουσικό ταξίδι, με αναφορές στις δυο δισκογραφικές δουλειές των Αρμός «Αμόνι και Νερό» (συμμ. Μ. Λιδάκης), και «Άνεμοι και Παλίρροιες» (συμμ. Μπάμπης Στόκας, Λιζέτα Καλημέρη και Κορίνα Λεγάκη) αλλά και το δίσκο του Γιώργη Μανωλάκη « το Σπαθί» (συμμ. Ψαραντώνης). 

Παράλληλα, οι Αρμός και ο Γιώργης Μανωλάκης, θα συστήσουν στο κοινό ανέκδοτα τραγούδια τους που πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα ενώ, με διάθεση αφαιρετική και αυτοσχεδιαστική, θα διασκευάσουν αγαπημένα τους τραγούδια Ελλήνων συνθετών και σύγχρονων τραγουδοποιών, χωρίς να λησμονήσουν τη μουσική της ιδιαίτερης πατρίδας τους, της Κρήτης. Μαζί τους ο αξιόλογος μουσικός Κυριάκος Καραμπερόπουλος στα πνευστά.

                                              ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Οι Αρμός είναι ένα ταλαντούχο, ανερχόμενο, συγκρότημα, που έχει κερδίσει θετικές κριτικές τόσο με τις δύο δισκογραφικές του δουλειές όσο και με τις ζωντανές εμφανίσεις του. Το 2007, παρουσίασαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο ¨Αμόνι και νερό¨, στην όποια συμμετέχει ο μεγάλος ερμηνευτής Μανώλης Λιδάκης με την ερμηνεία του σε τέσσερα τραγούδια (σε στίχους Γιώργου Λεκάκη, κ.ά.). Δύο χρόνια αργότερα, το 2009 προχωρούν στην κυκλοφορία του δίσκου με τίτλο ¨Άνεμοι και παλίρροιες¨ (πάλι σε στίχους Γ. Λεκάκη, κ.ά.) στον όποιο συμμετέχουν οι γνωστοί ερμηνευτές Μπάμπης Στόκας και Λιζέτα Καλημέρη καθώς και η νεαρή τραγουδίστρια Κορίνα Λεγάκη. Αυτό το διάστημα βρίσκονται στις προετοιμασίες του τρίτου τους CD.
Πολύ σημαντικές και οι συνεργασίες τους μέχρι τώρα στις ζωντανές τους εμφανίσεις, όπως αυτές με τους Θάνο Μικρούτσικο, Χρήστο Θηβαίο, Μανώλη Λιδάκη, Μπάμπη Στόκα, Γιάννη Κούτρα και την Λιζέτα Καλημέρη.

Ο Γιώργης Μανωλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1982. Στα οχτώ του χρόνια ξεκίνησε την εκμάθησή του στο λαούτο με δάσκαλο τον πατέρα του, Κώστα Ζαχαρόπουλο, ο οποίος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους λαουτίστες της γενιάς του. Έπειτα από 6 χρόνια ξεκίνησε παράλληλα τη μελέτη του στο μπουζούκι δίπλα σε διάφορους επίσης αξιόλογους δασκάλους. Σήμερα ο Γιώργης θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της γενιάς του στο λαούτο και στο μπουζούκι. Το 2009 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο, « το Σπαθί» με τη συμμετοχή του Ψαραντώνη ενώ αυτό το  διάστημα ετοιμάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά.   Έχει συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους μουσικούς και συνθέτες όπως:Ross Daly, Χαϊνηδες, Naseer Shamma, Ψαραντώνης, Σωκράτης Μάλαμας, Zohar Fresco και άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...