Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Νίκος Παπακώστας με την Oμάδα Μεσογειακής μουσικής CANTO MEDITERANEO στην ΕΡΤ


Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 20,30' στο Προαύλιο του Ραδιομεγάρου ΕΡΤ, Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, ο Ηπειρώτης μουσικοσυνθέτης Νίκος Παπακώστας, με την Ομάδα Μεσογειακής Μουσικής CANTO ΜΕDITERANEΟ, παρουσιάζουν το μουσικό έργο του ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΟΞΟ, σε μιά πράξη συμπαράστασης προς τους απολυμένους της ΕΡΤ.

Συμμετέχουν.Άρης Λαμπάτος Violin Lise Schaefer Viola Δημήτρης Κοτταρίδης Celo, Κώστας Γεωργάκης Ακορντεόν, Δημήτρης Αλεξίου Τζουρά και μπουζούκι, Κασσάνδρα Φουντουλάκη πιάνο, Νίκος Παπακώστας κιθάρα και ούτι. Ερμηνεύουν: Λυδία Σέρβου, Σουσάνα Τρυφιάτη. Ματούλα Πάντζιου Κώστας Ξυλάς, Σοφία Ανδριανού.

Ο Νίκος Παπακώστας με την Oμάδα Μεσογειακής μουσικής CANTO MEDITERANEO σε ένα μουσικό ταξίδι στο Ανατολικό Ελληνικό τόξο, που ξεκινά από την Πόλη και καταλήγει στην Ήπειρο με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σμύρνη , το Αιγαίο και την Κρήτη.

Παράλληλα θα εκτελεστούν αποσπάσματα από τα έργα του συνθέτη, που γνώρισαν διεθνή αποδοχή, όπως ΒΑΛΚΑΝ , ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ καθώς και το λαϊκό ορατόριο ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ, που ανέβηκε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και έχει συμπεριληφθεί στο ρεπερτόριο της COMPAGNIA D' OPERA ITALIANA.

 Η παράσταση έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία σε διάφορα θέατρα, μεταξύ αυτών το L' ATTENTION και το ALBERT HALL 2 στις Βρυξέλλες, το Θέατρο του RADIOVIDEO ITALIA στο Μιλανο, το ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ,το Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης κλπ. Canto mediterraneo


Η ορχήστρα παραδοσιακής και σύγχρονης μεσογειακής μουσικής ιδρύθηκε απο τον συνθέτη ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ σε συνεργασία με την COMPANIA D'OPERA ITALIANA και τον Μαέστρο ANTONELLO GOTTA. Σκοπός του σχήματος ειναι η προώθηση της παραδοσιακής αλλά και της σύγχρονης μουσικής της Ανατολικής Μεσογείου και η συνεργασία του με καλλιτέχνες και σχήματα που προέρχονται από το γεωγραφικό , αλλά και πολιτιστικό αυτό χώρο , τόσο σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό , οσο και στη δισκογραφία.

 Το ρεπερτόριο του σχήματος περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια της Σμύρνης , του Αιγαίου , της Κρήτης , πεντατονικά της Ηπείρου , Μακεδονίτικα , Βαλκανικές μελωδίες , Ναπολιτάνικα τραγούδια , παραδοσιακά της Νότιας Ιταλίας και της Εγγυς Ανατολής καθώς και σύγχρονα τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετων που έχουν άμεση σχέση απο άποψη ύφους και ποιότητας με τα πιό πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...