Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Tο δεύτερο Φεστιβάλ Σερίφου κλείνει με την συναυλία του Βαγγέλη Γερμανού


Το Φεστιβάλ Σερίφου 2013 σας περιμένει στο Θέατρο της Κάτω Χώρας, έναν ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο, ένα κοίλο κτισμένο στην πλαγιά του νησιού, μοναδικό για την απεριόριστη θέα του στο Αιγαίο...

Την Τρίτη 20 Αυγούστου 2013 κλείνει το δεύτερο Φεστιβάλ Σερίφου με την συναυλία του Βαγγέλη Γερμανού.

Το 1981 έχει καταγραφεί στην ιστορία του Ελληνικού τραγουδιού ως μια ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά. Το ελληνικό κοινό ωστόσο θυμάται αυτή την πλούσια χρονιά για δυο μεγάλους σεισμούς: τον πραγματικό σεισμό των Αλκυονίδων και τον συμβολικό αντίστοιχο στο χώρο του τραγουδιού.
Αυτός ο συμβολικός «σεισμός», ήταν ο αντίκτυπος που είχε η πρώτη δισκογραφική έξοδος του Βαγγέλη Γερμανού με το δίσκο «Τα Μπαράκια», από τη LYRA του Αλέξανδρου Πατσιφά και με την υπογραφή-παραγωγή του καθιερωμένου Διονύση Σαββόπουλου.
Παλιός συνεργάτης, κιθαρίστας του «Νιόνιου» από τη δεκαετία του ’60, ο Γερμανός μας έδινε τώρα τη δική του τραγουδιστική σοδειά. Τα «Μπαράκια» τάραξαν τα νερά της ελληνικής δισκογραφίας και άνοιξαν διάπλατα το δρόμο σ’ ένα είδος που ο Πατσιφάς βάφτισε «ηλεκτρική μπαλάντα». Τραγουδήθηκαν στο σύνολό τους όσο λίγοι δίσκοι και ήταν τα πρώτα τραγούδια που έσπασαν το μονοπώλιο της διεθνούς Rock σκηνής στα pick-up των πρώτων μπαρ της μεταπολιτευτικής Αθήνας.

Ο Βαγγέλης Γερμανός κλείνει με τον καλύτερο τρόπο το Β΄ Φεστιβάλ Σερίφου στις 20 Αυγούστου στο θεατράκι του συνδέσμου Σεριφίων στην Κάτω Χώρα του νησιού.

Βαγγέλης Γερμανός
Τρίτη 20 Αυγούστου 2013, στις 9.15 το βράδυ
Θέατρο Κάτω Χώρας, Σέριφος
Είσοδος 10€

www.serifosfestival.gr

Προπώληση εισιτηρίων:
•καφέ «Άνεμος» (Λιβάδι),
•καφέ «στου Στράτου» (Χώρα)
•στην είσοδο του θεάτρου (μια ώρα πριν την παράσταση)
•στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.serifosfestival.gr
•και στο www.viva.gr

Επιμέλεια κειμένων: Σόνια Ζαχαράτου, Αθηνά Δρακοπούλου,
Επιμέλεια Αγγλικού κειμένου: Ανδριάνα Τουλιάτου, Marci Brown
Γραφίστας: Γιάννης Νάτσικας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...