Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Νοσταλγική βόλτα στις «Αγορές» του Μάνου Χατζιδάκι


Συναυλία - αφιέρωμα στην Τεχνόπολη 


Μία νοσταλγική βόλτα στους ολάνθιστους μουσικούς κήπους του Μάνου Χατζιδάκι, με τα αγαπημένα τραγούδια που παρουσίασε για πρώτη φορά στον ιστορικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς, θα μας πάει η συναυλία - αφιέρωμα που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη, την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ.

Τα τραγούδια αυτά, που καταγράφηκαν στη δισκογραφία με τους τίτλους «Λαϊκή Αγορά» και «Ρωμαϊκή Αγορά», με τις φωνές των Βασίλη Λέκα, Ηλία Λιούγκου, Μαρίας Φαραντούρη, Έλλης Πασπαλά και Γιώργου Νταλάρα, θα φτάσουν στο σήμερα με την ακριβή ατμόσφαιρα και όλο το μεγαλείο τους. Την αποστολή αυτή έχουν αναλάβει ο Ηλίας Λιούγκος, με 20 χρόνια συνεργασίας, φιλίας και μαθητείας με τον Μάνο Χατζιδάκι και η Στέλλα Κυπραίου, με τη γνώση από την επίσης μακρόχρονη συνεργασία μαζί του, με τη συντροφιά της  Καλλιόπης Βέττα και της Φωτεινής Βελεσιώτου.

Τα πιο όμορφα τραγούδια αυτών των δίσκων, όπως τα «Μανούλα μου», «Το Κυπαρισσάκι», «Στο Λαύριο γίνεται χορός», «Ξημερώνει», «Μια πόλη μαγική», «Χάρτινο το φεγγαράκι», «Αγάπη που ’γινες δίκοπο μαχαίρι», «Θάλασσα πλατιά», «Το μαντολίνο» και «Το πέλαγο είναι βαθύ» θα μιλήσουν ξανά στις καρδιές μας με τον μοναδική τους πνοή.

Ο Ηλίας Λιούγκος.- Τραγούδια που δεν παλιώνουν ποτέ

Ως ερμηνευτής αυτών των τραγουδιών εκείνη την εποχή, ο Ηλίας Λιούγκος σημειώνει: «Είναι καιρός να κρατηθούμε από τα μεγάλα, για να μη χάσουμε το μέτρο και να κρατήσουμε επαφή με τις αληθινές αξίες, κυρίως τώρα, που βρισκόμαστε σε σημείο συναγερμού. Μεγάλα λέω και εννοώ τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Αυτά τα παλιά τραγούδια που δεν παλιώνουν ποτέ, γιατί δεν υπόκεινται στη φθορά του χρόνου και, κάθε φορά που τα ακούμε ή τα τραγουδάμε, ανακαλύπτουμε και κάτι καινούριο. Τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι είναι βάλσαμο στις μέρες μας. Είναι η μεγάλη μας μουσική κληρονομιά, που εκείνος μας άφησε, για να μας αφυπνίζουν, να τα τραγουδάμε και να τα συνεχίζουμε».
Συντελεστές
Ενορχήστρωση:  Στέλλα Κυπραίου, μουσική επιμέλεια:  Ηλίας Λιούγκος, μουσικοί: Στέλλα Κυπραίου (κιθάρα), Στάθης Κιοσόγλου (κλαρίνο – φλάουτο), Μιλτιάδης Παπαστάμου (βιολί – μαντολίνο), Δέσποινα Στεφανίδου (πιάνο).
Πληροφορίες
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100 - Γκάζι, τηλ.: 210 3475518, 210 3453548. Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος: 10 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...