Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ζωντανά - και φέτος - από τη Μετροπόλιταν Οπερα

 «Ευγένιος Ονέγκιν» από τη Μετροπόλιταν στις  5 Οκτωβρίου


Με την υποστήριξη του Antenna Group και με τη συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, προβάλλονται και φέτος σε ζωντανή μετάδοση τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας όπερας από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο του προγράμματος MET Live.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

 *Σάββατο 5 Οκτωβρίου –Ευγένιος Ονιέγκιν, Eugene Onegin, ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Η Anna Netrebko και ο Mariusz Kwiecien πρωταγωνιστούν στους ρόλους της ερωτευμένης Τατιάνας και του επιβλητικού Ονιέγκιν στο μοιραίο ρομάντσο του Tchaikovsky. Η νέα παραγωγή της Deborah Warner σε σκηνοθεσία Fiona Shaw, τοποθετείται στο τέλος του 19ου αιώνα και συλλαμβάνει τη λάμψη και το πάθος της όπερας του Tchaikovsky. Ο Piotr Beczala είναι ο Λένσκι, ο φίλος του Ονιέγκιν που γίνεται αντίπαλός του. Διευθύνει ο ρώσος μαέστρος Valery Gergiev.

Σάββατο 26 Οκτωβρίου –Η μύτη, The Nose

Ο William Kentridge κατέκτησε τη Met με την εφευρετική παρουσίαση της όπερας του Shostakovich, που θάμπωσε τους λάτρεις της τέχνης και του μελοδράματος κατά την κατάμεστη πρεμιέρα της το 2010. Τώρα ο Paulo Szot επαναλαμβάνει την λαμπρή ερμηνεία του στον ρόλο ενός γραφειοκράτη που οι κωμικές ατυχίες του στην αναζήτηση της χαμένης μύτης του βασίζονται στη σατιρική ιστορία του Gogol. Διευθύνει ο Pavel Smelkov.

Σάββατο 9 Νοεμβρίου – Tόσκα , Tosca  

Η διαχρονική μουσική του βερισμού του Puccini υπηρετείται άψογα από ένα λαμπρό επιτελείο συντελεστών, με επικεφαλής την Ρatricia Racette στον ομώνυμο ρόλο της ζηλιάρας ντίβας, απέναντι στον Roberto Alagna στον ρόλο του αγαπημένου της Καβαραντόσι. Ο George Gagnidze είναι ο δολερός Σκάρπια.

*Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 – Φάλσταφ, Falstaff, ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Αδιαμφισβήτητος τεχνίτης του Φάλσταφ, ο μαέστρος James Levine διευθύνει την όπερα του Verdi για πρώτη φορά στη Met μετά το 2005. Η παραγωγή του Robert Carsen—ο πρώτος καινούργιος Φάλσταφ στη Met μετά το 1964—τοποθετείται στην αγγλική ύπαιθρο στα μισά του 20ου αιώνα. Ο Ambrogio Maestri ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο του καυχησιάρη σερ Τζον Φάλσταφ, απέναντι σ’ ένα εξαιρετικό σύνολο ερμηνευτών που περιλαμβάνει τους: Angela Meade, Stephanie Blythe, Lisette Oropesa και Franco Vassallo.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 –Ρουσάλκα , Rusalka

Η σπουδαία Renée Fleming επιστρέφει σε έναν από τους χαρακτηριστικούς της ρόλους τραγουδώντας το μαγευτικό «Τραγούδι στη Σελήνη» στη συγκινητική όπερα-παραμύθι του Dvorák. Ο τενόρος Piotr Beczala συμπρωταγωνιστεί ως Πρίγκιπας, η Dolora Zajick είναι η Γιεζιμπάμπα και στο πόντιουμ είναι ο δυναμικός νέος μαέστρος Yannick Nézet-Séguin.

*Σάββατο 1 Μαρτίου 2014 – Πρίγκιπας Ιγκόρ, Prince Igor, ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Το καθοριστικό ρωσικό έπος του Borodin, περίφημο για τους Πολοβιτσιανούς Χορούς του, έρχεται στην Met για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 100 χρόνια. Η νέα παραγωγή του Dmitri Tcherniakov είναι ένα εκπληκτικό ψυχολογικό ταξίδι μέσα στις συγκρούσεις του νου του ήρωά του, με φόντο την ίδρυση του ρωσικού κράτους. Ο μεγάλος μπάσος-βαρύτονος Ildar Abdrazakov αναλαμβάνει τον μνημειώδη ομώνυμο ρόλο, με μαέστρο τον Gianandrea Noseda.

*Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 – Βέρθερος, Werther, ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Ο Jonas Kaufmann πρωταγωνιστεί στον ομώνυμο ρόλο της υπέροχης προσαρμογής του Massenet στο επαναστατικό και τραγικό μυθιστόρημα του Goethe, απέναντι στη Sophie Koch ως Καρλότα. Η νέα παραγωγή σκηνοθετήθηκε και σκηνογραφήθηκε από τους Richard Eyre και Rob Howell, την ίδια ομάδα που δημιούργησε την πρόσφατη επιτυχία της Met στην Κάρμεν. Διευθύνει ο μαέστρος Alain Altinoglu.

Σάββατο 5 Απριλίου 2014 – Λα Μποέμ , LA BOHÈME

Η συγκινητική ιστορία του Puccini για τον νεανικό έρωτα έχει τις περισσότερες παραστάσεις στην ιστορία της Met —και δικαιολογημένα. Η Anita Hartig πρωταγωνιστεί στον ρόλο της λεπτεπίλεπτης Μιμί στην κλασική παραγωγή του Franco Zeffirelli, με τον Vittorio Grigolo στον ρόλο του Ροντόλφο, του παθιασμένου εραστή της, την Susanna Phillips στον ρόλο της Μουζέτα και τον Massimo Cavalletti ως Μαρτσέλο.

Σάββατο 26 Απριλίου 2014 – Έτσι κάνουν όλες, COSÌ FAN TUTTE

Ο μαέστρος James Levine διευθύνει την αγαπημένη όπερα του Mozart γύρω από τις δοκιμασίες των δεσμών του έρωτα. Τα νεαρά αστέρια της Met ερμηνεύουν τους βασικούς ρόλους: η Susanna Phillips και η Isabel Leonard είναι οι αδελφές Φιορντιλίτζι και Ντοραμπέλα, ο Matthew Polenzani και ο Rodion Pogossov είναι οι αγαπημένοι τους, ενώ η Danielle de Niese ερμηνεύει την πανέξυπνη Ντεσπίνα και ο Maurizio Muraro τον κυνικό Ντον Αλφόνσο.

Σάββατο 10 Μαΐου 2014 – Η Σταχτοπούτα, La Cenerentola

Ένα ασύγκριτο ζευγάρι από βιρτουόζους του Rossini σμίγει στη «Σταχτοπούτα» -ένα φωνητικό επίτευγμα για τη μετζοσοπράνο Joyce DiDonato, που ερμηνεύει τις πρώτες της παραστάσεις στη Met στον ρόλο της Σταχτοπούτας και τον υψιπετή τενόρο Juan Diego Flórez, στον ρόλο του Γαλάζιου της Πρίγκιπα. Ο Alessandro Corbelli είναι ο Ντον Μανίφικο, θετός πατέρας της Σταχτοπούτας, και ο Luca Pisaroni ο Αλιντόρο, δάσκαλος του Ντον Ραμίρο, ενώ τη γεμάτη ζωντάνια σύνθεση διευθύνει ο αρχιμαέστρος της Met Fabio Luisi.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...