Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Κιθάρα των Τζόν Λένον και Τζόρτζ Χάρισον πωλήθηκε για 408.000 δολάρια σε δημοπρασία


Μια κιθάρα με την οποία είχαν παίξει ο Τζόν Λένον και ο Τζόρτζ Χάρισον, πωλήθηκε για 408.000 δολάρια σε δημοπρασία.

Πρόκειται για μια κιθάρα που έφτιαξε το 1966 κατά παραγγελία των Σκαθαριών η εταιρία Vox και πλέον είναι στην κυριότητα ενός νεοϋορκέζου, που δεν ήθελε να γίνουν γνωστά τα στοιχεία του.

Με αυτή την κιθάρα ο Χάρισον είχε παίξει το «I Am The Walrus» σε μια συναυλία στο πλαίσιο της περιοδείας «Magical Mystery Tour» το 1967 και ο Λένον την είχε χρησιμοποιήσει αργότερα την ίδια χρονιά στο βιντεοκλιπ του καμματιού «Hello, Goodbye».

Η κιθάρα πέρασε και από ελληνικά χέρια. Την δώρισε ο Λένον στον στενό συνεργάτη των Μπίτλς , Αλέξη Μάρδα, με αφορμή τα 25α γεννέθλια του, έχοντας μια πλακέτα με την αφιέρωση «Στον μαγικό Αλέξη. Αλέξη σ ευχαριστούμε. Στάθηκες φίλο μας. Τζον Λένον 2-5-1967».

Ο Μάρδας, ταλαντούχος ηλεκτρονικός στα νιάτα του είχε πάει στο Λονδίνο στα σίξτις και είχε γνωριστεί με τον τότε λίντερ των Roling Stones, Μπράιαν Τζόουνς, ο οποίος τον σύστησε στους Μπίτλς. Η δημοπρασία πάντως της κιθάρας ξεπέρασε κάθε προσδοκία του οίκου Τζούλιεν στελέχη του οποίου υπολόγιζαν ότι θα «έπιανε» 200.000 με 300.000 δολάρια

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...