Σάββατο 18 Μαΐου 2013

The Jazz Guitar Performance with Howard Paul & Lefteris Christofis σε Αθήνα και Ναύπλιο


Ο πρόεδρος της γνωστής αμερικάνικης εταιρίας Benedetto Guitars και τζαζ κιθαρίστας Howard Paul θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του tour στις 22 Μαίου από την Αθήνα στο αγαπημένο στέκι των μουσικών, το Τhe Party Bar παίζοντας με τον δικό μας κιθαρίστα και καλλιτέχνη της Benedetto Guitars Λευτέρη Χριστοφή μελωδίες συνθετών όπως των C. Jobim, D. Gillespi, C. Parker, C. Porter, B. Evans, W. Shorter κ.α.

Ο Howard έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με κορυφαίους τζαζ μουσικούς όπως τους Pat Martino, Bob James, Bucky Pizzarelli, Howard Allen και δίνει διαλέξεις σε πανεπιστήμια της Αμερικής και Ευρώπης με θέμα “The Jazz Guitars: History, Architecture and Performance Characteristics”. Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα το παρουσιάσει σε επαγγελματίες μουσικούς, καθηγητές, σπουδαστές και όσους ενδιαφέρονται στις 10.00 το βράδυ πριν το κιθαριστικό του ντουέτο με τον Λευτέρη Χριστοφή.

Ο συνθέτης Λευτέρης Χριστοφής είναι ο μοναδικός έλληνας εκπρόσωπος της Benedetto Guitars και έχει χαρακτηρισθεί ως ένας κορυφαίος κιθαρίστας της Ευρώπης. Το τελευταίο του άλμπουμ “Nous Icons” έχει εκδοθεί από την θρυλική Blue Note Records ενώ με το κουαρτέτο του “Fabulous Four” (Dominique Di Piazza, Jacques Marugg, Nikos Touliatos, Lefteris Christofis) παρουσιάζει τις νέες του συνθέσεις, οι οποίες και ηχογραφούνται με τη συμμετοχή εξαιρετικών ελλήνων μουσικών αλλά και ξένων όπως των Chico Freeman, Dominique Di Piazza, Paul Wertico. Τέλος ως εκπαιδευτικός είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του νεοσύστατου μουσικού οργανισμού Music Center Athens.

Αυτή η ιδιαίτερη μουσική  βραδιά που επικεντρώνεται στην Jazz Κιθάρα αλλά και όχι μόνο, θα ολοκληρωθεί με Jam Session από την house band του ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλου στο οποίο θα συμπράξουν οι παρευρισκόμενοι και καλεσμένοι του The Party Bar.

Την Πέμπτη 23 Μαίου, στις 9.30 το βράδυ το κιθαριστικό ντουέτο –Howard Paul & Lefteris Christofis- θα δώσει συναυλία στον υπέροχο υπαίθριο χώρο του ΦΟΥΓΑΡΟΥ στο Ναύπλιο.

Ε Ι Σ Ο Δ Ο Σ   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Η

THE PARTY BAR: Καραϊσκάκη 31, Ψυρρή, Αθήνα, Τηλ. 210 3221251

ΦΟΥΓΑΡO: Ασκληπιού 98, Ναύπλιο, Τηλ. 27520 47300

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...