Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Συναυλία στη μνήμη της Δόμνας Σαμίου στο Ηρώδειο

Συναυλία στη μνήμη της σπουδαίας ερμηνεύτριας και ερευνήτριας της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Σύντροφοι της Δόμνας Σαμίου στις έρευνές της και τραγουδιστές που συνεργάστηκαν μαζί της όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Διονύσης Σαββόπουλος θα βρεθούν εκεί για να της πουν «Έχε γεια, πάντα γεια».

«Έχε γεια, πάντα γεια» ο τίτλος της συναυλίας

Αυτός είναι και ο τίτλος της συναυλίας που πραγματοποιείται  τιμώντας τη  γυναίκα που άοκνη, ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, αναζητώντας, καταγράφοντας και τραγουδώντας τη μουσική παράδοση του τόπου μας.
Όπως η ίδια συνήθιζε να έλεγε δεν ήταν τραγουδίστρια με την επαγγελματική σημασία της λέξης.
Δεν τραγουδάω σε δημοτικά κέντρα ή σε πανηγύρια για τη διασκέδαση μιας ορισμένης πελατείας. Τραγουδώ μόνο όπου πιστεύω πως εξυπηρετώ τη διατήρηση και τη διάδοση του δημοτικού τραγουδιού, έτσι ατόφιο όπως έφτασε σε εμάς από την παράδοση απαντούσε σε όσους την ρωτούσαν.

Στη συναυλία, θα πάρουν μέρος πολλοί από τους μόνιμους μουσικούς συνεργάτες της αλλά και τραγουδιστές που συνεργάστηκαν μαζί της όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Διονύσης Σαββόπουλος.
Θα τραγουδήσουν επίσης οι:
Φωτεινή Βελεσιώτη, Βαγγέλης Δημούδης, Καρούνης Ζαχαρίας, Αντώνης Κυρίτσης, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσης, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Σάββας Σιάτρας, Ηλίας Υφαντίδης και η Χορωδία του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου.
Τη σκηνοθεσία της συναυλίας έχει αναλάβει ο Γιώργος Σκεύας και την καλλιτεχνική επιμέλεια ο Γιώργος Παπαδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...