Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

«Απόψε είμαστε όλοι Έλληνες!»: Οι Άγγελοι της Μεσογείου κατέκλυσαν το Καλλιμάρμαρο

«Είμαστε όλοι Έλληνες» αντήχησε χθες στο Καλλιμάρμαρο, όπου περίπου 38.000 θεατές παρευρέθηκαν για να παρακολουθήσουν τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα να τραγουδάει με αγαπημένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες απο την Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, στα πλαίσια της παρουσίασης της καινούριας του δουλειάς «Οι Άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο».

Ηχηρά ονόματα του εγχώριου καλλιτεχνικού στερεώματος όπως η Μαρία Φαραντούρη -που ο Μαχαιρίτσας αποκάλεσε «ιέρεια του πολιτικού τραγουδιού»- ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Διονύσης Τσακνής, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Νίκος Αλιάγας, αλλά και καλλιτέχνες απο την υπόλοιπη Μεσόγειο όπως ο Αντζελο Μπραντουάρντι, ο Τονίνο Καροτόνε, ο Κριστόφ, ο Μπερνάρ Λαβιλιέρ, ο Νομάντι, ο Πιλούκα Αρανγκουρέν, ο Κουατουόρ Στίβενς, και ο Γιόζεπ Τέρο, έδωσαν μία έθνικ νότα σε μία πραγματικά υπέροχη συναυλία.

Στο αρχικό πρόγραμμα βρίσκονταν και το όνομα του Λούτσιο Ντάλα που όμως δυστυχώς, όπως είπε και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας επί σκηνής «η ιστορία μας πρόλαβε».

Μερικές από τις εντυπωσιακές και συγκινητικές στιγμές της συναυλίας που ξεχώρισαν, ήταν καταρχάς όταν ο Νίκος Αλιάγας παρακίνησε όλο το στάδιο να σηκωθεί όρθιο και να χειροκροτήσει, ενώ από σκηνής τραβούσε βίντεο το στιγμιότυπο προκειμένου, όπως είπε, να το διαδώσει στο Ίντερνετ ενω τόνισε ότι «Η καρδιά της Ευρώπης χτυπά ελληνικά 3000 χιλιάδες χρόνια. Κανείς δεν μπορεί να κλέψει την ευτυχία από τους Έλληνες»

Ο Γιόζεπ Τέρο, Καταλανός τροβαδούρος που παλεύει για την ανεξαρτησία της Καταλονίας απο την Ισπανία εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον Ελληνικό λαό, δηλώνοντας ότι «Μόνο εάν ενωθούμε όλοι οι καταπιεσμένοι λαοί μπορούμε να πάμε μπροστά»

Απο την άλλη ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, με το γνωστό δικό του επαναστατικό στυλάκι, ξεσήκωσε το κοινό φωνάζοντας στο μικρόφωνο «Δεν πρέπει να υποταχθούμε. Αυτό που ζητάμε είναι αλληλεγγύη και ανυπακοή. Καλή αντάμωση στους δρόμους και τις πλατείες»

Συγκινητική ήταν και η εμφάνιση του Γάλλου καλλιτέχνη Κριστόφ που τραγούδησε τις επιτυχίες του «Aline» και «Oh mon Amour», δίνοντας μία 60's νότα στην συναυλία για να θυμούνται οι παλιοί κι να μαθαινουν οι καινούριοι.

Τέλος, τη παράσταση έκλεψε και ο εκκεντρικός Βάσκος Τονίνο Καροτόνε ο οποίος αφού είπε το αγαπημένο «me cago en el amor» χορεύοντας μόνος του στη σκηνή και ξεσηκώνοντας το κοινό, στη συνέχεια τραγούδησε και στα ελληνικά σε ντουέτο με τον Έλληνα φίλο και συνάδελφό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, το πασίγνωστο «tu vuo fa l'americano» ειδικά διασκευασμένο για το νέο άλμπουμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...