Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Η «Ορφεία Αρμονία» ανοίγει την αυλαία του 30ου Παγκόσμιου Συνεδρίου για τη Μουσική Εκπαίδευση

Το Σύνολο Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής «Ορφεία Αρμονία» συμμετέχει στο 30ο παγκόσμιο συνέδριο μουσικής εκπαίδευσης της ISME (International Society for Music Education), το οποίο υποδέχεται η Θεσσαλονίκη από τις 15 έως τις 20 Ιουλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το θέμα του συνεδρίου είναι: «Music Paedeia: From Ancient Greek Philosophers towards Global Music Communities» (Μουσική Παιδεία: Από τους Αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους προς τις Παγκόσμιες Μουσικές Κοινότητες).

Με δύο εμφανίσεις την Κυριακή 15/7 στην έναρξη του συνεδρίου (19.00) και την Πέμπτη 19/7 (13.00) η «Ορφεία Αρμονία» δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες του συνεδρίου να απολαύσουν αποσπάσματα αρχαιοελληνικών ύμνων ερμηνευμένα με μοναδικά ανακατασκευασμένα μουσικά όργανα, πιστά αντίγραφα μουσικών οργάνων της αρχαίας ελληνικής ιστορίας. Λύρες, κιθάρες, πανδουρίδες, βάρβιτοι, πολύχορδα, αυλοί, σάλπιγγες, κρουστά, συμμετέχουν σ’ένα αρμονικό μουσικό σχήμα αναβιώνοντας τους συνολικούς αρχαϊκούς ήχους που ο χρόνος κατάφερε να διασώσει.

Το πρόγραμμα του μουσικού συνόλου περιλαμβάνει τις μουσικές ερμηνείες γνωστών και αγνώστων διασωθέντων μουσικών αποσπασμάτων, προσαρμοσμένα ενορχηστρωτικά στα δεδομένα του και διατηρώντας τους κανόνες και τους τύπους της αρχαίας ελληνικής μουσικής.

Η καινοτόμος αυτή προσπάθεια δεν περιορίζεται μόνον σε μια απλή αναβίωση της Αρχαίας Μουσικής αλλά διευρύνει τους καλλιτεχνικούς ορίζοντες για τη δημιουργία Νεοδιάστατης Μουσικής, με προοπτικές για νέες συνθέσεις και ακούσματα από έναν νέο πόλο μουσικής σκέψεως, δημιουργίας και φιλοσοφίας.

Στόχος όλων της «Ορφείας Αρμονίας» είναι η πρωτότυπη προβολή ενός τόσο, περιορισμένου γνωστικά στο ευρύ κοινό, τεραστίου κεφαλαίου του Ελληνικού Πολιτισμού.

Η «Ορφεία Αρμονία» μέχρι σήμερα έχει δώσει πάρα πολλές παραστάσεις σε αρχαία θέατρα ανά την Ελλάδα, αλλά και σε πολιτιστικούς χώρους, Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., το Μουσείο Μπενάκη, καθώς και συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια, μετέχοντας σε μεγάλα γεγονότα πολιτισμού, ενώ παράλληλα αναπτύσσει και άλλες δράσεις όπως εκπαιδευτική (παρουσιάσεις σε σχολεία), ηχογραφήσεις και δημιουργία τηλεοπτικών αφιερωμάτων και εκπομπών.

Περισσότερες πληροφορίες/ επικοινωνία: orfeia.armonia@gmail.com,

http://orpheiaarmonia.wordpress.com

Περισσότερες Πληροφορίες για το συνέδριο και τις παράλληλες εκδηλώσεις

Για την Ε.Ε.Μ.Ε (Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση): www.eeme.gr

Για την ISMΕ (International Society for Music Education): www.isme.org

Προσεχείς εμφανίσεις: Η Ορφεία Αρμονία θα εμφανιστεί την Τρίτη 17/7 στο Άλσος Αριστοτέλη στα Στάγειρα Χαλκιδικής. Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις «Αριστοτέλεια 2012» θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.aristoteleia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...