Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Οι Locomondo στο Φεστιβάλ Πέτρας

Greek ska band Locomondo performing live on Wo...Image via Wikipedia«Τρέλα», χαρά και ζωντάνια είναι μερικές λέξεις θα που μπορούν να μας προετοιμάσουν για μιά αξέχαστη μουσική βραδιά με τους Locomondo στο Θέατρο Πέτρας την Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 9.30 μ.μ.  

Οι Locomondo είναι ένα επταμελές σχήμα από την Αθήνα, το οποίο δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2001. Η μουσική τους είναι μία μίξη από Reggae, Ska και Latin ρυθμούς τους οποίους δεν διστάζουν να συνδυάσουν με Ελληνικό στίχο.

Ο πρώτος τους δίσκος, "Ένας τρελός κόσμος" κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2004 από την MBI. Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ τους οι Locomondo έκαναν μία σειρά ζωντανών εμφανίσεων στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Τραγούδια όπως το "Trendy Λίτσα" και το "100 Αφρό" ακούστηκαν αρκετά στο Ελληνικό ραδιόφωνο ενώ το τραγούδι "Στην Αθήνα" μπήκε στο play list του Radio France Internationale για 2 μήνες. Το 2005, οι Locomondo ταξίδεψαν στην Τζαμάικα μετά από πρόσκληση του τρομπονίστα των θρυλικών Skatalites, Vin Gordon, γνωστό και ως "Don Drummond Jr." για να γράψουν τον καινούργιο τους δίσκο με τίτλο «12 μέρες στην Jamaica» ο οποίος μπήκε στα Ελληνικά charts τον Αύγουστο του 2005 και η διασκευή της γνωστής "Φραγκοσυριανής" του Μάρκου Βαμβακάρη γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Ο τελευταίος τους δίσκος κυκλοφόρησε το 2009 με τίτλο «Locomondo Live» ενώ παράλληλα εχουν παίξει ως support group με σπουδαία συγκροτήματα όπως οι Skatalites, οι Chumbawamba, Ska Cubano, Manu Chao κ.α

Όπως και πέρυσι, η μεγάλη συναυλία των Locomondo θα γίνει στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πετρούπολης.

Ειδικά φέτος, μέρος των εσόδων της συναυλίας θα δοθεί στην καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» και στην ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων (www.streetpaper.gr), η οποία - αποφασισμένη να φορτώσει με πολλά γκολ τα δίχτυα του κοινωνικού αποκλεισμού- αυτή την εποχή βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής της στο 9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων (Παρίσι, 21-28 Αυγούστου 2011).

Στο χώρο της συναυλίας θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της καμπάνιας «Γκολ τη Φτώχεια» με πληροφοριακό υλικό, μπλουζάκια και βεβαίως, μπάλες και τέρματα για να βάλουμε όλοι μαζί αυτό το πολυπόθητο γκολ στη φτώχεια, στο ρατσισμό και στις εξαρτήσεις.

Τη συναυλία ανοίγει το συγκρότημα BATALA GRUPO DE PERCUSSAO ένα διεθνές μουσικό group που κινείται σε ρυθμούς samba reggae. Η μουσική τουs γεννήθηκε στο Salvador της Bahia, που βρίσκεται στη βορειοανατολική Βραζιλία και έχει τις ρίζες της στα παραδοσιακά αφρικάνικα κρουστά.

Οι BATALA είναι ένα διεθνές μουσικό group που κινείται σε ρυθμούς samba reggae. Η μουσική τουs γεννήθηκε στο Salvador της Bahia, που βρίσκεται στη βορειοανατολική Βραζιλία. Έχει τις ρίζες της στα παραδοσιακά αφρικάνικα κρουστά και είναι τονισμένη με μια βαριά δόση από Βραζιλιάνικη samba πλαισιώνοντας έτσι κάθε καρναβαλική εκδήλωση στη Βραζιλία.

Οι BATALA παίζουν αυτήν την μουσική σε 4 τύπους τυμπάνων, δημιουργώντας
έναν ισχυρό και δυναμικό ήχο που ξεσηκώνει τις αισθήσεις. Ο έντονος ρυθμός σε συνδυασμό με τον δυναμικό χορό και την πανδαισία χρωμάτων στα κοστούμια
δημιουργούν μια αξέχαστη οπτικoακουστική εμπειρία που λίγοι ξεχνούν.

Ιδρυτής του group είναι ο Giba Gonçalves dos Santos, κρουστός από την Bahia (Olodum, Muzenza, Male Debale, Jimmy Cliff, Tupi Nago and Kaoma), ο οποίος ξεκίνησε τους Batala το 1997 στο Παρίσι, όπου διέμενε και σπούδαζε bass composition στο Ωδείο του Παρισιού.
Από το Παρίσι οι BATALA εξαπλώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, στο Βέλγιο,
στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ισπανία, στην Αφρική, στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ, κ.λ.π.

Το 2010 δημιουργήθηκε ένα νέο group BATALA στην Αθήνα, μεταφέροντας τους ρυθμούς της samba reggae και στην Ελλάδα. Σήμερα οι Batala αριθμούν περισσότερους από 1500 κρουστούς (που συνεχώς αυξάνονται) σε όλον τον κόσμο. Συνολικά 24 μπάντες σε 14 χώρες μεταφέρουν την αυθεντική μουσική και την κουλτούρα του καρναβαλιού της Bahia στο ευρύτερο κοινό.

http://www.batala.gr/
http://85.25.26.233/~mindlabg/batalamusic/

Προπώληση εισιτηρίων:

Οι Locomondo, ως παραγωγοί της συναυλίας, έχοντας υπ’ όψιν τους την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε αποφάσισαν τα εισιτήρια να προπωλούνται μέσω internet στο http://loco2010.eventbrite.com 10 € με υψηλότερη τιμή εισιτηρίου τα 15 € στο ταμείο του Θεάτρου, τη μέρα της συναυλίας, όπως ακριβώς και πέρυσι χωρίς καμία αλλαγή!

Internet: : 10 €
Puplic: 12 €
Θερινός Κινηματογράφος «Πετρούπολις»: 12 €
Ταμείο : 15 €

www.petroupoli.gov.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...