Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Open Air Milonga - Φεστιβάλ Μονή Λαζαριστών 2011

Χορευτική παράσταση αργεντίνικου ταγκό του Tango Room Project όπου χορευτικές ομάδες θα παρουσιάσουν χορογραφίες στα βασικά είδη του αργεντίνικου ταγκό (tango, vals, milonga) με ζωντανή μουσική από τους Locos De Atar σε συνεργασία με δύο καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς τον Γρηγόρη Σημαδόπουλο (πιάνο) και τον Σπύρο Μελισσανίδη (ακορντεόν). Στην συνέχεια της βραδιάς, το χορευτικό ντουέτο “ke kala” (Γιάννης Λογοθέτης, Βαγγέλης Μπίσκας) θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα hip hop, συνδυάζοντάς το με θεατρικά και χιουμοριστικά στοιχεία.

Μαζί τους το ανερχόμενο μουσικό σχήμα “Remake” θα παίξει ζωντανά RnB-Pop μουσική. Μια παράσταση γεμάτη μουσική και χορό όπου το κοινό καλείται να συμμετέχει ενεργά ως η επιπλέον χορευτική ομάδα της βραδιάς.

Οι “Locos de atar” είναι οι: βιολί: Μαρία Ζαχαριάδου, ακορντεόν: Νατάσα Ρουβολή, κλαρινέτο: Στέργιος Μοσχογιάννης, κοντραμπάσο: Μιχάλης Σαπουντζής, τύμπανα: Αλέκος Παπαδόπουλος

Οι “Remake” είναι οι: τραγούδι: Ιωάννα Κολοκοτρώνη,Χρήστος Χατζηζήσης, drums-programming: Στέλιος Τσομπανίδης, μπάσο:Ανέστης Παγτζόγλου, ηλ.κιθάρα:Πάνος Κατσέας

“Milonga”- O όρος «milonga» έχει τρεις έννοιες. Καταρχήν, το milonga είναι ένα χορευτικό κοινωνικό γεγονός, οι άνθρωποι που χορεύουν στα milongas είναι γνωστοί ως milongueros. Αφετέρου, το milonga αναφέρεται σε ένα ευδιάκριτο ύφος του ταγκό. Αν και το milonga χρησιμοποιεί τα ίδια βασικά στοιχεία με το κλασσικό ταγκό, τείνει να έχει πιο γρήγορο ρυθμό και λιγότερο σύνθετο. Οι χορευτές πρέπει να προσπαθούν να κρατήσουν τα σώματα τους πιο χαλαρά, δεδομένου ότι δεν γίνονται οι μικρές διακοπές που υπάρχουν στο κλασσικό ταγκό. Τέλος, το milonga αναφέρεται σε ένα είδος μουσικής . Η μουσική ταγκό Milonga διακρίνεται από το γρήγορο ρυθμό που αναγκάζει τους χορευτές να κάνουν γρηγορότερα βήματα.

Ώρα Έναρξης 21:00
Τιμή Εισιτηρίου: 5 €.

Φεστιβάλ Μονή Λαζαριστών 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...