Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Viva la Musica από την Πολωνία στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

H Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, παρουσιάζει συναυλία Πολωνικής μουσικής με τίτλο Viva la Musica.

Η συναυλία πραγματοποιείται την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011, στις 20:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στο πλαίσιο αφιερώματος με αφορμή την έκθεση εικαστικών Σύγχρονη Τέχνη από τη Συλλογή του Μουσείου Κρεσόφ.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει παραδοσιακά πολωνικά τραγούδια, το έργο «Πολωνέζα Φαντασία» του Φ. Σοπέν καθώς και Πολωνικά κάλαντα.

Η έκθεση Σύγχρονη Τέχνη από τη Συλλογή του Μουσείου Κρεσόφ της Πολωνίας περιλαμβάνει 40 εικαστικά έργα σύγχρονων Πολωνών καλλιτεχνών, που χρονολογούνται από το 1993 έως το 2008. Η ιδιαιτερότητα αυτής της συλλογής είναι ότι δημιουργείται από τα βραβευμένα έργα των Tριενάλε που οργανώνει κάθε τρία χρόνια το Μουσείο Κρεσόφ και στη συνέχεια διατηρεί στην συλλογή του. Κατά την λειτουργία της η Τριενάλε φιλοξενεί καλλιτέχνες που εκφράζονται μέσα από διαφορετικές και πολλές φορές ετερόκλητες εικαστικές γραφές. Η πλειοψηφία των έργων χαρακτηρίζεται από μινιμαλιστική διάθεση, ενώ κάποια από αυτά είναι αυστηρά γεωμετρικά ή εξαιρετικά αφαιρετικά.

Η έκθεση και η συναυλία πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος της Πολωνικής Προεδρίας στην Ε.Ε.

Συμμετέχοντες:
Justyna Samborska - σοπράνο
Sebastian Kwika - τενόρος
Agnieszka Sroczynska - παραδοσιακό τραγούδι, βιολί
Kyeong Yeon Seo – πιάνο
Επιμέλεια: καθ. Jagna Sokorska
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...