Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Μουσικές σε μνημεία της Θεσσαλονίκης

Αρχαιολογικοί χώροι και βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης ανοίγουν για να υποδεχτούν το κοινό, με συνοδεία ελληνικής μουσικής, τζαζ και ρέγκε, από τις 30 Αυγούστου ώς τις 11 Σεπτεμβρίου. Ο κύκλος των μουσικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, ακολουθεί το στόχο του υπουργείου Πολιτισμού να συνδεθεί η ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, με τα μνημεία της.

Την Τρίτη 30 Αυγούστου, στο αίθριο του ανακτορικού συγκροτήματος Γαλερίου (πλατεία Ναυαρίνου) θα δοθεί συναυλία με τίτλο «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι», με τους Δημήτρη Κεχαγιά και Φιόρη Αναστασία Μεταλληνού, που θα ερμηνεύσουν Χατζιδάκι. Στο πιάνο θα τους συνοδεύσει ο Σάκης Κοντονικόλας. Στον ίδιο χώρο, την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, ο Θωμάς Κοροβίνης θα παρουσιάσει μια ανθολογία με τραγούδια που γράφτηκαν για τη Θεσσαλονίκη, με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη στο ελληνικό τραγούδι». Μαζί του θα εμφανιστούν η Μαρία Φωτίου και ο Ανδρέας Καρακότας.

Τα «Χνάρια της Αναρχίας του Ερωτα» είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα δοθεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στην πλατεία της Αρχαίας Αγοράς. Ο Δημήτρης Νικολούδης και οι «Aperito» θα παρουσιάσουν συνθέσεις του Πάρι Παρασχόπουλου σε ποίηση Ανδρέα Παγουλάτου, Σταύρου Ζαφειρίου με μαέστρο τον Ιωάννη Κουμαρτζή.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με το τριήμερο «Wall Festival 2» στα Βυζαντινά Τείχη (πλατεία Πολυδώρου) στην Ανω Πόλη.

Η πρώτη μέρα, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, είναι αφιερωμένη στην τζαζ. Θα εμφανιστεί το «Oleg Chaly Trio» με τον Πέταρ Μόμτσεφ, σε ένα αφιέρωμα στους Γουέιν Σόρτερ και Τζον Κολτρέιν, ενώ τη σκυτάλη θα πάρει το συγκρότημα «Spirits alike».

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ συνεχίζει με ροκ και ρέγκε. Την αρχή θα κάνει το συγκρότημα «Mind the gap» και θα ακολουθήσουν στη σκηνή τα συγκροτήματα «Round Lights» και «Music Oxygen». Η βραδιά θα κλείσει με το μουσικό σχήμα «Bad Movies», που κινείται σε ήχους πανκ ροκ με κάντρι επιρροές.

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου σειρά έχουν η Μαρία Φωτίου και στη συνέχεια η Σοφία Εμφιετζή με τη συνοδεία του Παύλου Παφρανίδη στο μπουζούκι. Μαζί τους ο Δημήτρης Τσιολχιάς στο ακορντεόν και ο Δημήτρης Σφίγγος στην κιθάρα. Η βραδιά θα συνεχιστεί με το συγκρότημα «Τοίχο – τοίχο» και το γυναικείο μουσικό σχήμα «Αγγελοι του Τσιτσάνη».

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις: έκθεση φωτογραφίας, κινηματογραφικές προβολές, παράσταση θεάτρου σκιών, ενώ αγγειοπλάστες θα κατασκευάσουν ένα πιθάρι.

Ολες οι συναυλίες αρχίζουν στις 21.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...