Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Η κηδεία του Μανώλη Ρασούλη την Τρίτη


"Συγκίνηση μεν, συνείδηση δε..." - Μ. Ρασούλης
Η κηδεία του Μανώλη Ρασούλη θα γίνει από το πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών αύριο Τρίτη 15 Μαρτίου, στις 16.30. 

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων (εντός του 1ου Νεκροταφείου Αθηνών).

Η επιθυμία της οικογένειας είναι αντί για στεφάνια, τα χρήματα να διατεθούν στην «Κιβωτό του κόσμου»

(Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού).

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:
EUROBANK : 0026 0178 870100 872073
Πειραιώς: 5023 – 032595 - 870

Η κόρη του,
Ναταλία Ρασούλη

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς

Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του Μανώλη Ρασούλη. Ο Ρασούλης περνά στην ιστορία ως ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς και τραγουδοποιούς της γενιάς του, βαθύτατα αντικομφορμιστής και ανατρεπτικός, με ένα πηγαίο προσωπικό χιούμορ, που χαρακτήριζε και το καλλιτεχνικό του έργο. Μαζί του, περνούν στην ιστορία και τα δεκάδες σημαντικά τραγούδια που έγραψε, τραγούδια που «ελπίδες γέννησαν»... Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.


 Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ 

Με οδύνη αποχαιρετούμε τον Μανώλη Ρασούλη, τον Άνθρωπο, το Πολιτικό Ον, τον προικισμένο τραγουδοποιό και ερμηνευτή, τον στιχοπλόκο που χάραξε τη δική του μεγάλη ιστορία στο νεότερο ελληνικό τραγούδι.
Για μισό αιώνα σχεδόν κινήθηκε με γνώμονα τις ιδεολογικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις του, την αισθητική του και το ταλέντο του για να υποστεί πάσης φύσεως διωγμούς και στο τέλος να φύγει σεμνά και αθόρυβα μέσα στην αδυσώπητη ερημιά του.
Στην τέχνη του υπήρξε πρωτοπόρος, ίδρυσε πραγματική σχολή. Δεν μιμήθηκε. Τον μιμήθηκαν και θα εξακολουθούν να τον μιμούνται.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.  
Συλλυπητήριο μήνυμα του Λ. Αυγενάκη

«Με θλίψη ενημερωθήκαμε για την τραγική είδηση του ξαφνικού χαμού του μεγάλου Κρητικού τραγουδοποιού, στιχουργού, δημοσιογράφου, Μανόλη Ρασούλη. Ενός ανθρώπου που αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα με το ήθος του, την πολιτική του δράση αλλά και τις πνευματικές του δημιουργίες. Με τον λαμπρό αυτό Ηρακλειώτη είχα τη τύχη να συνεργαστώ στενά ως Πρόεδρος της Κρητικής Νεολαίας και να γνωρίσω από κοντά την πνευματική του ενέργεια και την αδάμαστη του θέληση να προσφέρει ιδεολογικά και πνευματικά στο τόπο, να προκαλέσει και να προβληματίσει την κοινωνία μας. Υπήρξε ένας φανατικός Κρητικός με μεγάλη αγάπη για το Ηράκλειο και ιδιαίτερα για τη γειτονιά του Αγ. Μηνά απ΄ όπου ξεκίνησε. Θερμά συλλυπητήρια, οι δημιουργίες του θα μας συνοδεύουν πάντα…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...