Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Δημήτρης Μητροπάνος: Κυκλοφορούν πέντε άγνωστα τραγούδια του!


Κι όμως, λίγο πριν πεθάνει, ο σπουδαίος Δημήτρης Μητροπάνος ετοίμαζε ένα νέο δίσκο. Τα πέντε τραγούδια που πρόλαβε να ηχογραφήσει – τα τελευταία της ζωής του όπως αποδείχθηκε- κυκλοφορούν σε λίγες μέρες μαζί με μια ειδική έκδοση.

Είχε μόλις γυρίσει από το Παρίσι όπου είχε πάει για το καθιερωμένο του τσεκάπ, όταν μπήκε στο στούντιο του Μίνωα Μάτσα για να ετοιμάσει το νέο του δίσκο. Ήταν χαρούμενος που ετοίμαζε μια νέα δισκογραφική δουλειά, ανυπόμονος σαν παιδί. Μέσα σε ένα βράδυ, κλεισμένος επί ώρες στο στούντιο ηχογράφησε με τη μία πέντε τραγούδια: δύο σε στίχους Άκου Δασκαλόπουλου, ένα της Ελένης Φωτάκη και δύο σε στίχους του Μίνωα Μάτσα (παππού του συνθέτη). Όλοι ήταν άφωνοι με το ταλέντο του, το δόσιμο, την ψυχή του που ξεπερνούσε τη μελωδία και τους στίχους.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν ασυγκράτητος. «Aπόψε με ζητάει κι άλλο ξενύχτι, στους δρόμους που μυρίζουν πανικό. Κι οι δυνατοί ξεσκίσανε το δίχτυ και ταξιδέψανε σε άλλον ουρανό», τραγουδάει τους στίχους του Ακου Δασκαλόπουλου και όλοι στο στούντιο ανατριχιάζουν με το μεγαλείο και το μέτρο της φωνής του. Ο Μίνως Μάτσας, μιλώντας στα ΝΕΑ θυμάται ότι τον ρώτησε αν του αρέσουν τα τραγούδια. Και ο Μητροπάνος απάντησε: «μου αρέσουν. Ο,τι κι αν μου δώσεις θα το τραγουδήσω λαϊκά, να το ξέρεις. Με τον δικό μου τρόπο»...

Φεύγουν ενθουσιασμένοι από το στούντιο και κλείνουν ξανά ραντεβού για τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, στις 17 Απριλίου. Είναι η ημέρα που ο Μητροπάνος φεύγει αιφνιδίως από τη ζωή λόγω μιας επιπλοκής που δεν μπορούσε κανείς γιατρός να προβλέψει – ούτε οι θεράποντές του στο Παρίσι.

Αυτά τα πέντε τραγούδια, μαζί με μία έκδοση 48 σελίδων που περιέχει και σπάνιες φωτογραφίες από τη ζωή του, πρόκειται να κυκλοφορήσουν ίσως και εντός της ημέρας .Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...