Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΕΡΤ: Γιατι έφυγε ο Ρασούλης...

Την άμεση αντίδραση των ιθυνόντων της ΕΡΤ προκάλεσε η δημοσιοποίηση μιας επιστολής που ο Μανώλης Ρασούλης έδωσε στον στιχουργό και αρθρογράφο Λευτέρη Παπαδόπουλο, λίγο πριν πεθάνει.

Στη συγκεκριμένη επιστολή, ο τραγουδοποιός και από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες των τελευταίων 30 χρόνων, εξέφραζε παράπονο κι οργή για τον τρόπο με τον οποίο τόσο ο ίδιος όσο και η κόρη του βρέθηκαν στο εργασιακό περιθώριο από συγκεκριμένα μέσα, μεταξύ των οποίων και η δημόσια ραδιοφωνία.

Από την πλευρά της, η ΕΡΤ Α.Ε αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει γνωστό «πως η διακοπή της συνεργασίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με τον αείμνηστο Μανώλη Ρασούλη έγινε τον Ιούνιο του 2010, καθώς τότε έληξε αυτοδικαίως η σύμβαση μίσθωσης έργου που είχε συνάψει με την ΕΡΤ ως μουσικός παραγωγός ραδιοφωνικών προγραμμάτων».

Επίσης, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι βάσει του νόμου 3812/28.12.2009, δεν επιτρέπεται η «ανανέωση των συμβάσεων έργου με τους εξωτερικούς συνεργάτες της, με αποτέλεσμα η ΕΡΤ, δυστυχώς, να μην είναι σε θέση να ανανεώσει τη συνεργασία της μαζί του, καθώς και με τους υπόλοιπους εξωτερικούς συνεργάτες, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν στις 30/06/2010».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...