Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Umberto live σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αθήνα


Ο Umberto επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας για τρείς διαδοχικές εμφανίσεις, 28 Φεβρουαρίου, 1 και 2 Μαρτίου σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αθήνα προσκεκλημένοι των Melotron Productions, You Trip Me Up και Guerilla Cinematography αντίστοιχα.

Umberto ονομάζεται το μουσικό alter ego του νεαρού ταλαντούχου καλλιτέχνη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, Matt Hill. Παρά το νεαρό της ηλικίας του ήδη έχει καταξιωθεί στη σύγχρονη ανεξάρτητη μουσική σκηνή ως αυθεντία στη δημιουργία soundtrack υποθετικών κινηματογραφικών ταινιών τρόμου/φαντασίας -συνήθως με αναλογικά ηλεκτρονικά μέσα και με μεγάλο εύρος μουσικών επιρροών-. Με αφετηρία το ιδιαίτερο progressive rock των Goblin, την δυστοπική electro του John Carpenter ή ακόμα την italo disco - synth pop, συνέθεσε εώς τώρα τρία άλμπουμ ξαναφερνώντας στο νου μας ιστορικές σκηνές από ταινίες του Dario Argento η ακόμα και το σκοτεινο λευκο ηλεκτρονικο funk της δεκαετίας του 80.

Το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο "Night has a thousand screams" κυκλοφόρησε στις 20 Νοεμβρίου από την Rock Action records, της οποίας ιδρυτής ειναι ο Stuart Braithwaite, βασικό στέλεχος των Mogwai και μεγάλος φαν κινηματογραφικής μουσικής και συνθετων όπως ο John Carpenter, John Williams, Jerry Goldsmith, Vangelis κα.

Το επόμενο άλμπουμ του Umberto θα κυκλοφορήσει απο την Not Not Fun τον Φεβρουάριο του 2013 στα πλαίσια της ευρωπαικής του περιοδείας τον Μάρτιο και Απρίλιο. Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι ο Umberto είναι μέλος της kraut rock μπάντας Expo '70.

Denial Of Service (do-S) είναι το προσωπικό A/V όχημα του x.μάρτη (density-of-state, ex-Cpinalonga, ex-UVA, ex-Ponzi Scheme, ex-Keene). Εκτός απο την πληθώρα προσωπικών κυκλοφοριών με διάφορα ονόματα σε αρκέτες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες έχει να επιδείξει πολλες συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως Attrition,Extrawelt,Alan Fischer (Hula, Cabaret Voltaire),Spies και με δισκογραφικές εταιρείες οπως η Mute,Poeta Negra κα. Από τα τέλη της δεκαετίας του 90 η παρουσία του στα συναυλικα δρώμενα ήταν "διακριτική " με σημειωτέες εξαιρέσεις τις εμφανίσεις του με τον G.Bandoek στα φεστιβάλ Sync και Reworks και με τους Kris Kylven (UX, EoN Project, Killing Joke) & Mike McGuire (Juno Reactor) στο Μυλο. Οι αναφορές στους Skinny Puppy, Front242, Portion Control, Kraftwerk και ClockDVA είναι συχνές και η αισθητική των PKD, W.Gibson, N.Spinrad, J.G.Ballard εμφανής εώς καθοριστικη.

Echo Canyon ονομάζεται το προσωπικό πρότζεκτ του μουσικού κ new media artist Δημήτρη Πατσαρού. Ο Δημήτρης δραστηριοποιείται στην ανεξάρτητη μουσική σκηνή και είναι ιδρυτικό μέλος των post rock Misuse και βασικό στέλεχος των Masturbation Goes Cloud που έχουν πραγματοποιήσει διάφορες επίσημες κυκλοφορίες και πολλά live στην Ελλάδα. Με σαφείς αναφορές στον ήχο του Flying LotusMount Kimbie κα, ο Echo Canyon πειραματίζεται με ηλ. κιθάρες, εφε, σάμπλερς και IOS εφαρμογές καταφέρνοντας έτσι να δημιουργήσει μια σύγχρονη εκδοχή μινιμαλιστικής ελεκτρόνικα.

Οι Mechanimal είναι ένας ζωντανός οργανισμός ο οποίος διατηρεί σταθερή την πίστη του στη δύναμη ενός ηλεκτρικά ενισχυμένου ήχου, αφομοιώνει την techno φόρμα, την ποίηση και τον προφορικό λόγο. Σαν ένα παρασιτό ενός ηχητικού μικροκόσμου, οι Mechanimal σε παγιδεύουν σ' ένα υπερρεαλιστικό τοπίο, απόκρυφο και μαγικό. Γεννημένοι μέσα στο φορτισμένο κλίμα των ταραχών που συγκλόνισαν το κέντρο της Αθήνας το 2011, οι Mechanimal είναι προιόν έμπνευσης του Γιάννη Παπαιωάννου, πρωτοπόρου της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής, με συμμετοχές σε σχήματα-σταθμούς της underground μυθολογίας (Rehearsed Dreams, Raw, Elfish Records) και στη συνέχεια με πλήθος κυκλοφοριών ως ION, σε μερικά από τα εκλεκτικότερα labels σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η συναντησή του με το φωτογράφο Freddie F. και η πρώτη ηχογράφηση του "Low Land" ¨ ήταν που γέννησε την ιδέα και πυροδότησε τον ήχο του σχήματος, ενώ η σύνθεση ολοκληρώθηκε με τον κιθαριστά Τάσο Νικογιάννη (ιδρυτικό μέλος των θρυλικών Make Believe) και την Αγγελική Βρεττού που με τα video κολάζ της εικονογραφεί τις live εμφανίσεις του μηχανικού τέρατος των Mechanimal. Εμπνευσμένοι από το σύγχρονο αστικό τοπίο της Αθήνας απoπειρώνται να αποτυπώσουν την εικόνα της αποσύνθεσης μιας εποχής, την στιγμή που θεατρικά φωνητικά, υπόκωφες μπασογραμμές, μονοφωνικοί συνθετητές, ρετρό ρυθμικά κουτιά, εκτροχιασμένοι παραμορφωτές κιθάρας του αυθόρμητου ενστίκτου του μουσικού τέρατος- Mechanimal - τίθενται σε υπηρεσία επανασύνδεσης με τις βασικές αρχές της ίδιας της μουσικής.

Umberto + Denial of Service
Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου
Live στη Μαύρη Τρύπα, Θεσσαλονίκη
Ώρα έναρξης : 22.00
Είσοδος : 8 ευρώ

Mechanimal + Umberto
Stage Larissa / 1η Μαρτίου
ώρα έναρξης: 21:00
Umberto 22:00
Mechanimal 23:15
τιμή εισιτηρίου: προπώληση, 9 euros / ταμείο, 12 euros
σημείο προπώλησης: Hobo bar/restaurant, Παλαιστίνης και Λέσβου 7

Umberto + Echo Canyon
Σάββατο 2 Μαρτίου
Live στον Πολυχώρο Άγκυρα Σόλωνος 124, Αθήνα
Ώρα έναρξης : 22.00
Είσοδος : 5 ευρώ
Links
http://umberto.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/pages/UMBERTO/371724973289

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...