Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

To Christofis Group στο HALF NOTE JAZZ CLUB

Lefteris Christofis
Το HALF NOTE JAZZ CLUB από την ΠΕΜΠΤΗ 7 έως και ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 και το Christofis Group παρουσιάζουν τους 

Dominique Di Piazza (bass)
Lefteris Christofis (electric, synthesizer, acoustic, classical guitars)
Jacques Marugg (vibraphone)
Νίκος Τουλιάτος (drums)

Ο λυρικός κιθαρίστας Λευτέρης Χριστοφής έχει χαρακτηρισθεί από την Benedetto Guitars ως «ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες της Ευρώπης και ακόμα ανερχόμενος» και ανήκει στην ομάδα καλλιτεχνών που την εκπροσωπεί σε όλο τον κόσμο.

Το τελευταίο του άλμπουμ "Nous Icons" έχει εκδοθεί και κυκλοφορήσει από την θρυλική Blue Note Records και έχει στο ενεργητικό του πολλαπλές μουσικές συνεργασίες με έλληνες και μη όπως τους Chico Freeman, Paul Wertico, Jeff Berlin κ.α.

Dominique Di Piazza
Μουσικές ιστορίες από το νέο του άλμπουμ θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά στο Half Note Jazz Club μαζί με τη δυναμική μουσική σύμπραξη του διεθνώς καταξιωμένου μπασίστα Dominique Di Piazza ο οποίος έχει αναπτύξει μία πρωτότυπη τεχνική παιξίματος (four finger picking technique) και έχει επηρεάσει σημαντικά πολλούς γνωστούς μουσικούς Ευρώπης και Αμερικής. 

Μερικές από τις σπουδαίες συνεργασίες του Dominique Di Piazza είναι αυτές με τους Michel Petrucianni, Gil Evans, Mike Stern, Victor Wooten, Horacio El Negro, Antonio Farao, Alex Acuna, Zakir Hussain, Trilog Gurtu, είναι μέλος του John McLaughlin Τrio και δημιούργησε το Front Page Trio (2000) μαζί με τους Bireli Lagrene στην κιθάρα και Dennis Chambers στα ντραμς.

Η συνθετική άποψη του Λευτέρη Χριστοφή προσδίδει μία νέα μουσική προοπτική πέρα από τα σύνορα της jazz και του fusion.

Διακρίνεται από το λυρικό αυτοσχεδιασμό και το ρομαντισμό των συνθέσεων του κι έναν πηγαίο δυναμισμό που αναδύεται από το υψηλό επίπεδο μουσικής εκτέλεσης των συμπαικτών του.

Η μελωδικότητα του βιμπραφώνου από τον εξαιρετικό Jacques Marugg, η δεξιοτεχνικά μπασιστική προσέγγιση του Dominique Di Piazza, η προσωπική ρυθμική άποψη του Nίκου Τουλιάτου συνδυάζονται σε πλήρη αρμονία με τα ηχοχρώματα που εναλλάσσονται μέσα από τον πλούτο των ήχων της κιθάρας από ηλεκτρική σε ακουστική κι από κλασική σε συνθεσάιζερ του Λευτέρη Χριστοφή.

To Lefteris Christofis Group είναι ένα εκπληκτικό world music quartet που θα ξαφνιάσει και θα καθηλώσει τους ακροατές και φίλους του Half Note Jazz Club.

Videos: Lefteris Christofis http://benedettoguitars.com/artists/lefteris-christofis/

http://youtu.be/sY3xwxUs3KM

Dominique DiPiazza http://youtu.be/uBP8cP4jeyg

Booking: Eleni Georgiou (Music Center Athens www.musicenter.gr) Tel. 6939 139864

HALF NOTE JAZZ CLUB, Tριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213360
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...