Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Μουσική Είναι... Συναυλία

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American Education Center και το Ωδείο «Μουσικής Πράξης» παρουσιάζει την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) την συναυλία Μουσική Είναι...

Με αφορμή τα δέκα χρόνια λειτουργίας του, το Ωδείο «Μουσικής Πράξης» διοργάνωσε τον Ιανουάριο του 2012 Εργαστήρι Ανοιχτής Σύνθεσης. Αντικείμενο του εργαστηρίου ήταν η στιλιστική σύνθεση (παλαιά μουσική, μπαρόκ, κλασικισμός, ρομαντισμός, Ιμπρεσιονισμός) τα ιδιώματα του 20ού αιώνα, κάθε νέος δρόμος στην σύνθεση, ενορχηστρωτικές τεχνικές για μικρά ή μεγαλύτερα σύνολα, σύγχρονες τεχνικές των οργάνων καθώς επίσης και ο αξιόπιστος συνδυασμός λόγιας και εμπορικής μουσικής και οτιδήποτε άλλο αφορά αυτό που λέγεται "γράφω μουσική".

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν συνθέσεις των μαθητών του εργαστηρίου, που γράφτηκαν, διαμορφώθηκαν ή διορθώθηκαν κατά την διάρκεια των πέντε μηνών διάρκειάς του. Παρουσιάζονται επίσης έργα των διδασκόντων, καθώς και φιλοξενούμενων συνθετών. Αναλυτικά, θα ακουστούν έργα των: John Howard, Richard Lambert, Θόδωρου Αντωνίου, Αντώνη Αντωνόπουλου, Νικήτα Κίσσονα, Φανής Κοσώνα, Γιώργου Μαλεφάκη, Άννας Μουζάκη, Νίκου Παναγιωτάκη και Αναστάση Φιλιππακόπουλου.

Στη συναυλία συμμετέχουν το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Αίολος, το σύνολο χάλκινων πνευστών Too...Bass Quintet, οι μουσικοί: Αγγέλικα Παπανικολάου (πιάνο), Θεόφιλος Σωτηριάδης (σαξόφωνο) και η ηθοποιός Μάρω Παπαδοπούλου.

Εκδήλωση
Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012, 20:30

Είσοδος ελεύθερη

Διεύθυνση
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Πληροφορίες: Ήρα Παπαδοπούλου (210 3680052 ) , www.hau.gr/culture http://www.hau.gr/culture
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...