Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Tο μυστικό σχέδιο του FBI και της MI5 για να καταστρέψουν τους Rolling Stones [εικόνες]

Όλη η αλήθεια για την επιδρομή της αστυνομίας στο Redlands που οδήγησε τον Μικ πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και έκανε την Μαριάν Φέιθφουλ διαβόητη (για το τι ακριβώς βρέθηκε να κάνει με μια Mars) έρχεται στο φως στα πλαίσια της νέας βιογραφίας του Τζάγκερ με τίτλο Mick Jagger που κυκλοφορεί τις επόμενες μέρες.

Στόχος της συνωμοσίας που -σύμφωνα με τον συγγραφέα Φίλιπ Νόρμαν- οργάνωσε το FBI σε συνεργασία με την Βρετανική ΜΙ5 ήταν να εμποδίσει τους ανερχόμενους τότε (σ.σ. το 1967) Rolling Stones από το να πάρουν βίζες και να επιστρέψουν στις ΗΠΑ με το να βρεθούν ένοχοι για παράβαση που έχει σχέση με ναρκωτικά.

Αιτία ήταν η αυξανόμενη ανησυχιά των υπεύθυνων του FBI για την διαβρωτική επίδραση που ασκούσαν οι «υπερ-σεξουλικοί και άπλυτοι» Rolling Stones πάνω στους νέους της Αμερικής, σε αντίθεση με τους mainstream Beatles που εκείνη την εποχή μεσουρανούσαν.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους επιστράτευσαν την βοήθεια ενός αποτυχημένου Αμερικάνου τηλεοπτικού ηθοποιού ονόματι Ντέιβιντ Σνάιντερμαν τον οποίον είχαν συλλάβει τυχαία οι αρχές στο Χίθροου για κατοχή ναρκωτικών και ετοιμάζονταν να τον απελάσουν.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα (που πληροφορήθηκε για το συμβάν από την βετεράνο ατζέντισσα Μάγκι Άμποτ κατά την διάρκεια της ερευνάς του για την βιογραφία του Τζάγκερ) οι πράκτορες της MI5 πλησίασαν τον Ντέιβιντ και του είπαν ότι θα τον άφηναν ελεύθερο αρκεί να εισχωρούσε στον κύκλο του Τζάγκερ, να άρχιζε να τον προμηθεύει ναρκωτικά και μετά να φρόντιζε ώστε να συλληφθούν (ο Μικ και οι υπόλοιποι Stones) με αρκετή ποσότητα ναρκωτικών ουσιών πάνω τους.

Αυτό ακριβώς που έγινε καθώς ο Σνάιντερμαν κατάφερε μέσα σε μόλις δυο εβδομάδες να προσεγγίσει τον Κιθ Ρίτσαρντς με «δόλωμα» την ποσότητα μας νέας Καλιφορνέζικης ποικιλίας LSD ονόματι Sunshine που τον διαβεβαίωσε ότι μπορούσε να τον προμηθεύσει.

Λίγες μέρες μετά ο Σνάιντερμαν, στον οποίο οι Stones είχαν δώσει το παρατσούκλι Acid King David (και τον οποίο μπορείτε αγκαλιά με τον Ρίτσαρντς στην παρακάτω φωτό), περνούσε από τις πύλες της εξοχικής κατοικίας του Κιθ στο Redlands μαζί με ένα χαρτοφύλακα γεμάτο LSD.

Ο Σνάιντερμαν έφτασε στην έπαυλη Παρασκευή απόγευμα. Δυο ακριβώς μέρες μετά ένας άγνωστος άντρας πήρε τηλέφωνο στο αστυνομικό τμήμα του West Sussex και κατάγγειλε το οργιώδες πάρτι -το οποίο περιελάμβανε και χρήση ναρκωτικών- που λάμβανε χώρα εντός της οικίας του Κιθ Ρίτσαρντς.

Μερικές ώρες μετά επτά περιπολικά (που είχαν έρθει, τυχαία, από το Λονδίνο) και 18 αστυνομικοί χτυπούσαν την πόρτα του Redlands.

Όταν μπήκαν μέσα βρήκαν τους Rolling Stones μαζί με ένα μάτσο χίπηδες στην μέση του σαλονιού και την Μαριάν Φέιθφουλ να κατεβαίνει ημίγυμνη (ντυμένη με μια φλοκάτη που μύριζε χασίς) τις σκάλες. Και όχι στην κρεβατοκάμαρα γυμνή μαζί με μια Mars, όπως ήταν ο αστικός μύθος που δημιουργήθηκε μετά.

Το εντυπωσιακό είναι ότι όλο αυτό το περίπλοκο σχέδιο έφερε πενιχρά αποτελέσματα καθώς ο Κιθ Ρίτσαρντς βρέθηκε ένοχος απλά επειδή επέτρεψε να γίνει χρήση κάνναβης στο σπίτι του, ενώ ο Μικ Τζάγκερ για την κατοχή 4 αμφεταμινών στην τσέπη του μπουφάν του.

Και οι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο μετά, ενώ ο Acid King David φυγαδεύτηκε στην Αμερική (μαζί με το LSD που του είχε μείνει) όπου άλλαξε το όνομά του φοβούμενος αντίποινα.

Όσον αφορά για τον στόχο τους να εμποδίσουν τους Rolling Stones να επιστρέψουν στην Αμερική, αυτός επιτεύχθηκε μέσω του κιθαρίστα Μπρίαν Τζόουνς που καταδικάστηκε λίγο αργότερα σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή για χρήση κάνναβης στο διαμέρισμά του στο Chelsea. Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα η επόμενη Αμερικάνικη περιοδειά των Stones να λάβει χώρα το 1969, αμέσως μετά δηλαδή τον θάνατό του.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...