Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συναυλίες ''ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ'' στις 27 και 28 Οκτωβρίου

Η Natalia Soledad Petsalis Gastal και ο Μιχάλης Σουρβίνος θα συναντηθούν στη σκηνή του ΦΙΞ in art για δύο εμφανίσεις στις 27 και 28 Οκτωβρίου, με ένα μοναδικό κοντσέρτο με τίτλο ''Από τη Μεσόγειο στην Αργεντινή''.

Ο διακεκριμένος σολίστ κλασσικής κιθάρας Μιχάλης Σουρβίνος και η εκρηκτική Αργεντινή τραγουδίστρια από το Buenos Aires Natalia Soledad Petsalis θα παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα, πιστοί στο ήθος και στο ύφος του tango, με έργα για σόλο κιθάρα & φωνή. Στη συναυλία το φλογερό ισπανικό ταπεραμέντο του ρεπερτορίου έργων για κιθάρα, συναντά τη γεμάτη λυρισμό μουσική του Αstor Piazzolla. Η Natalia Soledad Petsalis Gastal με την αισθησιακή & αυθεντική φωνή της, αποδίδει με πάθος τα παραδοσιακά αργεντίνικα Τangos & Milongas των J.Dames, S.Piana, C.Gardel κ.α. Το πλούσιο ηχόχρωμα των σύγχρονων έργων για κιθάρα «παντρεύεται» με μοναδικό τρόπο με τη λαϊκή μουσική της Αργεντινής. Η όμορφη βραδιά θα πλαισιωθεί από τα απαραίτητα παλαμάκια και τα χτυπήματα με το τακούνι που θα ερμηνεύσει η χορεύτρια Στέλλα Εμίνογλου, μεταφέρoντας τους θεατές στα σοκάκια του Buenos Aires.
Σκηνοθεσία: Αστέρης Πελτέκης

Τραγούδι : Natalia Soledad Petsalis Gastal
Κιθάρα-διασκευές για κιθάρα: Mιχάλης Σουρβίνος

Χορός: Στέλλα Εμίνογλου

http://dc176.4shared.com/download/pB0Q06vj/Natalia_Michalis_MP3.zip

Παραστάσεις: 27 Οκτωβρίου 22:30 / 28 Οκτωβρίου 22:00

Τιμή εισιτηρίου: 7€ με μία μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί

Πληροφορίες : 2310-500034

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Natalia Soledad Petsalis Gastal


H Natalia Soledad Petsalis Gastal γεννήθηκε τις 23 Ιανουαρίου του 1988 στο Buenos Aires της Αργεντινής. Έχει ελληνικές ρίζες-ο παππούς της Miguel Petsalis γεννήθηκε στην Κρήτη, από όπου μετανάστευσε σε μικρή ηλικία στην Αργεντινή.

Από πολύ μικρή έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη μουσική και έως την ηλικία των 9 ετών ήδη συμμετείχε σε παιδικές χορωδίες με παγκόσμια παρουσία, όπως η χορωδία Infanto-Juvenil de La Ciudad de Colon.
Ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την παραδοσιακή μουσική της πατρίδας της και σε ηλικία 18 ετών ήδη τραγουδούσε ως σολίστ τα παραδοσιακά Tangos και Milongas και τη λαϊκή μουσική της Αργεντινής (Zamba, Chacarera, Chamarrita, Chamarra, Chamame, Estilos, κλπ.) συνδυάζοντας τη χροιά της alto, με το ιδιαίτερο λαϊκό αργεντίνικο ιδίωμα.

Συνεργάστηκε με κορυφαίους μουσικούς του είδους, όπως οι Roman Gomez, Roman Vergagni, Pablo Alessia, Juan Pablo Torelli, Jorge Giuliano, Joaquin Althabe, Rodrigo Mercado, Hernan Genovese, Marisa Vazquez, Juan Angel Martinez και groups όπως τα Trio la Biaba, Conjunto Musical "La Tropilla de la Zurda", κ.ά.

Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα των Χρωμάτων υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη σε συναυλία αφιερωμένη στον Astor Piazzolla, το Μάριο Στρόφαλη, τη Λία Βίσση, το Quinteto "Tangarto", κ.ά.. Με το διακεκριμένο κιθαρίστα/συνθέτη Μιχάλη Σουρβίνο συνεργάζονται ως duo με το οποίο έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους στην Αθήνα και σε περιοδεία, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΟΥΡΒΙΝΟΣ 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Παρακολούθησε τα τμήματα κλασικής κιθάρας, ανώτερων θεωρητικών, σαξοφώνου, πιάνου και ηλεκτρονικής μουσικής του Southeastern College. Πήρε πτυχίο και δίπλωμα στην Κλασική κιθάρα από το "Ν.Ω.Θ" με καθηγητή τον Κ. Κοτσιώλη, πτυχίο Αρμονίας από το Ωδείο "Athenaeum" με καθηγητή το Χ. Ξανθουδάκη.
Παρακολούθησε με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Τμήμα Κλασικής Κιθάρας του "Δημοτικού Ωδείου Πειραιά" με καθηγητή τον Κώστα Κοτσιώλη.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής κιθάρας με τους : L. Brouwer, P. Bellinati, H. Kuppel , M. Socias , Z. Dukic , Los Angeles Quartet κ.α.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών , με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση των Θ. Αντωνίου, Λ. Καρυτινού και Β. Φιδετζή , με την Ορχήστρα των Χρωμάτων υπό την διεύθυνση του Μ. Λογιάδη, με την Ορχήστρα Εγχόρδων του Δήμου Αθηναίων, με την Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου κ.α..

Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στο Las Palmas στα Διεθνή Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου και Νάξου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πόρτο Χελίου, στο Φεστιβάλ κιθάρας Καλαμάτας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Euro Art Meeting στο Wroclaw της Πολωνίας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ναυπλίου, στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αίθουσα Φίλιππος Νάκας , στο Vasteras της Σουηδίας στο ''Forum Gitarre Wien 2011'' κ.α. Έχει συμπράξει επίσης ως σολίστ στην ερμηνεία του έργου Andaluz του J. Rodrigo με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του L. BROUWER στα πλαίσια του 2ου "Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Συνεργάστηκε ως σολίστ κιθάρας και μαντολίνου με διάφορα μουσικά σύνολα και σημαντικούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες σε συναυλίες στην Ελλάδα: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρόδο, Κρήτη κλπ και στο εξωτερικό: Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Τουρκία, Κύπρο , Αίγυπτο κ.α.
Έχει αποσπάσει μεταξύ άλλων το 1ο Βραβείο στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, το 1ο Βραβείο στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στο Las Palmas των Καναρίων Νήσων της Ισπανίας , το 1ο Βραβείο με την Κ.Μ.Α στο 5ο Διεθνές Διαγωνισμό Συνόλων Νυκτών Εγχόρδων στο Julich - Koslar της Γερμανίας και το 3ο Βραβείο με το "ROMIDO CUERDA QUARTET" στο Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας στο Osnabruck της Γερμανίας το 2004.

Έχει διδάξει σε σεμινάρια στο Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου, Νάξου, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Παξούς, Καλαμάτα, στη Μουσική Ακαδημία Vasteras - Στοκχόλμης κ.α.
Διευθύνει το εργαστήρι ''ukulele'' 2012-2013 στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Διδάσκει κλασική κιθάρα, μαντολίνο και μουσική δωματίου στο Ελληνικό Ωδείο, στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας, στο Ωδείο του Κολλεγίου Αθηνών, στο Σύγχρονο Ωδείο Αθηνών, στο Ωδείο Ζωγράφου ''Γ.Πολιτόπουλος'' και στο Ωδείο Αthenaeum.
Μαθητές του έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς κιθάρας. Είναι μέλος του ''Fuego Guitar Trio'' και ιδρυτικό μέλος της ''Athens Chamber Orchestra 2012''.

Από τις αρχές του 2012 εμφανίζεται με μεγάλη επιτυχία με τη γνωστή Αργεντίνα τραγουδίστρια Natalia Soledad Petsalis Gastal σε συναυλίες και ρεσιτάλ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...