Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Πέθανε ο τραγουδιστής Σκοτ Μακένζι

Ο Αμερικανός τραγουδιστής Σκοτ Μακένζι, ερμηνευτής του τραγουδιού San Francisco,  Be Sure to Wear Flowers in Your Hair , του ανεπίσημου ύμνου της αντικουλτούρας της δεκαετίας του 1960, απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών, έγινε σήμερα γνωστό από τον ιστότοπό του.

«Με πολλή θλίψη σας γνωστοποιούμε το θάνατο του Σκοτ Μακένζι στις 18 Αυγούστου 2012 στο Λος Άντζελες», αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα.

«Ο Σκοτ ήταν πρόσφατα πολύ άρρωστος και πέθανε στην κατοικία του, αφού πέρασε δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο», προστίθεται.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Σκοτ Μακένζι πηγαινοερχόταν στο νοσοκομείο από το 2010, καθώς είχε προσβληθεί από το σύνδρομο Γκιγέν-Μπαρέ, μια ασθένεια που πλήττει το νευρικό σύστημα.

Πιστεύεται πως στις αρχές Αυγούστου είχε υποστεί καρδιακή προσβολή, υπογραμμίζεται στην ιστοσελίδα.

Το «Σαν Φρανσίσκο» είχε γραφτεί από τον Τζον Φίλιπς, τον αρχηγό του συγκροτήματος της δεκαετίας του 1960 «The Mamas and the Papas», αλλά ερμηνεύτηκε από τον Σκοτ Μακένζι.

Το 1988 ο Μακένζι είχε επίσης γράψει μαζί με τους Φίλιπς, Μάικ Λαβ και Τέρι Μέλτσερ το τραγούδι των Μπητς Μπόις «Κοκόμο».

Ο Σκοτ Μακένζι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας του 1990 κάνοντας περιοδείες με τους The Mamas and the Papas. Το συγκρότημα έπαψε να υφίσταται μετά την αποχώρηση των αρχικών μελών του.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...