Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ο θρυλικός Christophe για πρώτη φορά στη χώρα μας

Ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της γαλλικής μουσικής σκηνής, ο Christophe, εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας για δύο συναυλίες, στις 2 και 3 Μάιου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Καινούρια τραγούδια... αλλά και αξέχαστες επιτυχίες - όπως ο διαχρονικά ερωτικός ύμνος «Oh mon amour» και τα «Aline», «Mal», «Les marionettes», «The girl from Salina», «Les mots bleus»- περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του διάσημου καλλιτέχνη και «Πρέσβη Καλής θελήσεως», ο οποίος θα τραγουδήσει στη χώρα μας για τους σκοπούς του Ιδρύματος Δράσης κατά του Καρκίνου του Μαστού. Ο ίδιος θα διαθέσει τα έσοδα από τις συναυλίες του για τη στήριξη του Ιδρύματος, το οποίο έχει αναλάβει και τη διοργάνωση των συγκεκριμένων συναυλιών.

Σύντομο βιογραφικό
Ο Christophe, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Daniel Bevilacqua, γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου το 1945. Στην παιδική του ηλικία άκουγε blues και τους Robert Johnson και John Lee Hooker. Σαν έφηβος γοητεύτηκε από το rock n' roll, τον Elvis και τον Little Richard, ενώ σε ηλικία 15 ετών δημιούργησε το πρώτο του συγκρότημα, τους «Danny Baby et les Hooligans». Ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο 45 στροφών, με τίτλο «Reviens Sophie», σε ηλικία 17 ετών. Ανέβηκε στο νούμερο ένα των charts το 1965, με το κλασσικό πλέον single «Aline», το οποίο υπογράφει με το όνομα Christophe.
Πειραματίστηκε με νέα είδη και όργανα μουσικής και συνέχισε να δημιουργεί επιτυχίες σε όλη τη δεκαετία του '70, ενώ οι κριτικοί εκείνη την περίοδο τον τοποθέτησαν στο ίδιο επίπεδο με τον Bowie. Το «Les paradis perdus» του 1973 και το «Les mots bleus» του 1974 προσδιορίζουν έναν εξελιγμένο καλλιτέχνη, που δεν σταματά να αναπτύσσεται. Τα επόμενα χρόνια ακολουθούν αρκετές επιτυχίες και δημιουργικοί πειραματισμοί μέχρι το πιο πρόσφατο καταπληκτικό «Aimer ce que nous sommes». Στη χώρα του, δικαίως, θεωρείται εθνικός θησαυρός.
Πληροφορίες Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, 210 7282333, στις 2 και 3 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ., εισιτήρια, 20, 30, 50, 65 και 90 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...