Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Μια συναυλία - γιορτή για τα 86α γενέθλια του Μίκη

Mikis Theodorakis Fabrik 030012Image by Heinrich Klaffs via FlickrΗ μουσική βραδιά του περασμένου Σαββάτου στο Βραχάτι Κορινθίας συγκέντρωσε το κοινό που πραγματικά ταιριάζει στο Μίκη Θεοδωράκη: ένα παλλόμενο από τη συγκίνηση της στιγμής, ηλεκτρισμένο από τα τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη πλήθος. Περισσότεροι από 3.000 απλοί άνθρωποι κάθε ηλικίας πλημμύρισαν, κυριολεκτικά, την παραλία Βραχατίου για να γιορτάσουν, μαζί με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», τα 86 χρόνια του Μίκη –τα έκλεισε στις 29 Ιουλίου- που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί με τη φυσική παρουσία του, αλλά είναι βέβαιο πως με το μυαλό και την ψυχή ήταν εκεί.

Η Σοφία Παπάζογλου, ο Παναγιώτης Πετράκης και η Κατερίνα Παπουτσάκη τραγούδησαν με ένταση, πάθος και πλούσιο συναίσθημα σε ένα πρόγραμμα μακράς διαρκείας τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, από το «Περιγιάλι το κρυφό» μέχρι το «Χελιδόνι», τον δεύτερο εθνικό μας ύμνο όπως σχολίασε και ο Πετράκης. Ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός του κοινού που το μπιζάρισμα κράτησε την ορχήστρα και τους μουσικούς ένα μισάωρο επιπλέον στη σκηνή.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με τη χορηγική υποστήριξη της INTERAMERICAN, που σταθερά βρίσκεται κοντά στην προσπάθεια της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» να μεταλαμπαδεύσει το μουσικό έργο του Μίκη στις νεότερες γενιές. Και πραγματικά στα βότσαλα της παραλίας, μπροστά στην εξέδρα, κάθονταν και σιγοτραγουδούσαν τους μεγάλους Έλληνες ποιητές πολλά παιδιά. Χορηγικά, επίσης, συνέδραμαν την εκδήλωση η MOTOR OIL HELLAS και η AVIN.

Μακάρι, όπως φώτισαν τον ουρανό πάνω από το Βραχάτι τα αθάνατα –και πάντοτε ιδιαιτέρως επίκαιρα- τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη το βράδυ του Σαββάτου, να φωτίζουν όλον τον ουρανό της Ελλάδας. Αγαπημένε Μίκη, χρόνια πολλά και χρόνια καλύτερα με σένα, για όλους μας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...