Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Συναυλίες 2011: Live με τρελές απαιτήσεις

Jon Bon JoviCover of Jon Bon Jovi

David Coverdale (Whitesnake)Image by MisfitKid via FlickrΜια νέα συναυλιακή χρονιά ξεκινάει. Η Ελλάδα υποδέχεται κορυφαία ονόματα της μουσικής. Το μενού ποικίλλει καθώς περιλαμβάνει ονόματα όπως οι Bon Jovi, ο Moby, η Zaz, οι Whitesnake και πολλοί άλλοι. Είπαμε λοιπόν σήμερα να μην αναφερθούμε στα ρεκόρ τους αλλά στις απαιτήσεις και στο πλούσιο παρασκήνιο που συνδυάζεται με τις συναυλίες των celebrities στη χώρα μας. Τι έχουν ζητήσει και ποιες είναι οι λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν τις εμφανίσεις τους;

ΖΑΖ: Ξενοδοχείο στην Ακρόπολη

Η Zaz ανοίγει τον χορό των φετινών μεγάλων εμφανίσεων με τη συναυλία της στις 16 Μαΐου στο θέατρο Badminton. Η ανερχόμενη σταρ, που δεν κρύβει την αγάπη της για την Ελλάδα, λέει ότι της αρέσει η ιδέα να εξερευνήσει την Αθήνα. Συνεπώς, αν τη δείτε να αγοράζει λουλούδια και αναμνηστικά στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ή να ξεφυλλίζει ένα από τα αγαπημένα βιβλία της σε κάποιο κεντρικό βιβλιοπωλείο και να ψωνίζει CDs, μην απορήσετε. Εχει ζητήσει ένα ξενοδοχείο κοντά στην Ακρόπολη και η απαίτησή της είναι να έχει θέα στο ιστορικό μνημείο της πόλης. Σχεδιάζει να απολαύσει τις βόλτες της στην Πλάκα και να δει το μουσείο. Λεπτομέρειες για σωματοφύλακες και διατροφή δεν έχουν γίνει γνωστές…



BON JOVI: Αφεντικά του ΟΑΚΑ για μία εβδομάδα
Η συναυλία τους στις 20 Ιουλίου είναι η σπουδαιότερη φετινή εμφάνιση ξένου συγκροτήματος στην Ελλάδα. Αποτελεί μέρος της τεράστιας περιοδείας που κάνουν τα τελευταία δύο χρόνια και στηρίζεται σε μια ανεπανάληπτη σκηνική κατασκευή, στόχος της οποίας είναι να υπάρχει άριστη ορατότητα και ηχητική τελειότητα από όλες τις πλευρές του ΟΑΚΑ.

Οι μάνατζέρ τους έχουν απαιτήσει το Ολυμπιακό Στάδιο να «αλλάξει χέρια» μία εβδομάδα πριν από το σόου και να μην κινείται κανείς στον χώρο του γηπέδου και στα παρασκήνια χωρίς συγκεκριμένη διαπίστευση. Η αυστηρότητά τους, όπως λέει ο εκπρόσωπος της δισκογραφικής εταιρείας τους Αλέξης Πατάκης, είναι τέτοια «ώστε απαιτούν να έχουν ασφάλεια που θυμίζει αναχωρήσεις σε αμερικανικό αεροδρόμιο».

Σχετικά με τη διαμόρφωση των πριβέ χώρων του Jon Bon Jovi και της παρέας του, αλλά και αναφορικά με το στήσιμο του σκηνικού η εντολή είναι σαφής: δεν περνάει κανείς χωρίς έλεγχο. Στα παρασκήνια, μεταξύ άλλων, έχουν ζητήσει να προβλεφθεί χώρος για γυμναστική και μασάζ.

Επειδή το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας θα το περάσουν στο στάδιο και επειδή σε όλη την περιοδεία φέρνουν μαζί τους και τους σεφ τους, θα στηθούν κουζίνες στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να είναι ισορροπημένο το μενού τους και να έρχεται τη σωστή ώρα. Λέγεται ότι ίσως στηθεί και ένας χώρος υποδοχής για να δουν κάποιους τυχερούς, κυρίως celebrities. 

LovehunterImage via WikipediaWHITESNAKE: Καλό φαγητό και γήπεδο μπάσκετ
Δυσκολεύονται μέχρι στιγμής να αποφασίσουν σε τι ακριβώς καμαρίνι θα φιλοξενηθούν τόσο στην πλατεία Νερού στο Φάληρο όσο και στο Καυταντζόγλειο στη Θεσσαλονίκη, καθώς αλλάζουν γνώμη την τελευταία στιγμή για διάφορα. Είναι κάτι που συμβαίνει σε κάθε εμφάνισή τους.

Για να χαλαρώσουν και να προετοιμαστούν για το σόου τους έχουν ζητήσει χώρο για να παίξουν μπάσκετ και για να γυμναστούν, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσουν να χρησιμοποιήσουν και κάποιο μπιλιάρδο για τον ελεύθερο χρόνο τους. Οι γευστικές προτιμήσεις τους έχουν έναν και μόνο παρονομαστή. Είναι όλοι τους καλοφαγάδες, αν και δείχνουν σαφή προτίμηση στα λαχανικά, τα βραστά και στις μπριζόλες. Στην τελευταία εμφάνισή τους στην Αθήνα μερικοί από την μπάντα δοκίμασαν ακόμη και μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί!

Το συγκρότημα έχει ζητήσει να είναι στο καμαρίνι και στο ξενοδοχείο τους διάφορες μπίρες, αποκλειστικά νερό Fitzi, μέλι τοπικό, κρασιά τοπικά και χούμους. 

Amy WinehouseImage by NRK P3 via FlickrAMY WINEHOUSE: Ατέλειωτη λίστα

Η διαφημισμένη σταρ έχει ιδιοτροπίες. Θέλει τροφές με χαμηλά λιπαρά, πίνει μόνο διαιτητικό καφέ και μεταλλικό νερό, ικανές ποσότητες του οποίου έχει απαιτήσει να υπάρχουν στους χώρους όπου θα κινείται. Λατρεύει τα λουλούδια και φυσικά τα ακριβά σύνολα. Θέλει ειδικά μελετημένο καμαρίνι που, όπως μαθαίνουμε από στέλεχος της εταιρείας της, πρέπει να είναι βαμμένο σε απαλό οικολογικό χρώμα. Θέλει ο χώρος της να διαθέτει απαραιτήτως τζακούζι, ενώ για τον φωτισμό -εκτός των άλλων- έχει ζητήσει και πολλά κεριά.

Για την αναζωογόνησή της στα διαλείμματα του σόου της έχει ζητήσει να έχει μαζί της μόνο πρόσωπα εμπιστοσύνης της και θεωρείται δύσκολο να δεχτεί να συναντηθεί με φαν της. Αναφορικά με το δωμάτιο όπου θα ξεκουράζεται, έχει ζητήσει να είναι τουλάχιστον 50 τετραγωνικών μέτρων και φωτεινό. Μιλάμε ασφαλώς για σουίτα κεντρικού ξενοδοχείου, η οποία πάει σετ με ένα χλιδάτο μίνι βαν, με το οποίο θα κινείται εκείνη και όλη η συνοδεία της. Σημειώστε ότι στη λίστα των αρχικών απαιτήσεων για την εμφάνισή της στις 22 Ιουνίου στην Αθήνα αναφέρεται και ιδιωτική πισίνα με θέα, αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα συνδυαστεί με τα must της αθηναϊκής παρουσίας της.

Εκτός από τους δικούς της σωματοφύλακες που θα τη συνοδεύουν στο ταξίδι και θα βρίσκονται το ξενοδοχείο, έχει ζητήσει και ενίσχυση με εγχώριους bodyguards, χωρίς όμως να έχει οριστεί ακόμη ο ακριβής αριθμός τους.

MOBY: Οικολογική διατροφή
Στην Ελλάδα έχει έρθει πολλές φορές και ονειρεύεται πάντα, όπως λέει, την επόμενη. Λατρεύει τα ελληνικά νησιά γιατί έχουν απλότητα που δεν τη βρίσκεις πουθενά. Θεωρείται ο απόλυτος πρεσβευτής του οικολογικού χώρου και προωθεί μέσω της μουσικής σαφή μηνύματα. Το διατροφικό μενού του είναι ανάλογο και εκεί εντοπίζονται οι απαιτήσεις του.

Η παραμονή του στην Αθήνα θα συνδυαστεί με αυστηρή τήρηση της διατροφής του, καθώς δεν κάνει καμία παρασπονδία, όπως υποστηρίζει. Δεν αποκλείεται λοιπόν να επιστρατευτεί ακόμη και ειδικός σεφ που θα αναλάβει την αποκλειστική φροντίδα του.

Σχετικά με τα ποτά που του αρέσει να καταναλώνει δεν υπάρχει δυσκολία, καθώς περιορίζονται σε εμφιαλωμένο νερό, το οποίο έχει ζητήσει να υπάρχει σε όλους τους χώρους όπου θα κινείται, και σε ποικιλία από φυσικούς χυμούς.

Εχει ζητήσει σουίτα σε μεγάλο ξενοδοχείο, πιθανόν στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και λιμουζίνα για τις μετακινήσεις του.

Deep PurpleImage by sprungli via FlickrDEEP PURPLE: Κλασικά... call girls
Ο μόνιμος πονοκέφαλος της εταιρείας του συγκροτήματος έχει να κάνει με τα ωραία κορίτσια που ζητούν πάντα να έχουν δίπλα τους. Παρά τα χρόνια τους, όλοι θέλουν -κυρίως έπειτα από τις εμφανίσεις τους- να υπάρχει καλή και επιλεγμένη γυναικεία συντροφιά! Μέσα στις απαραίτητες προϋποθέσεις που έχουν θέσει για την εμφάνισή τους στην Αθήνα είναι και ο εξοπλισμός στο καμαρίνι τους. Βασική επιθυμία, να είναι ευρύχωρο και άνετο για όλους. Σκεφτείτε ότι ένα ολόκληρο φορτηγό θα μεταφέρει μόνο τον εξοπλισμό και την επίπλωση για τα καμαρίνια των μελών της παρέας.

Ζητούν σουίτες για όλα τα μέλη και προεδρική για τον Ιαν Γκίλαν, ο οποίος θέλει να είναι μόνος του και στο δωμάτιο και στη λιμουζίνα που θα τον μεταφέρει. Θέλουν εμφιαλωμένο νερό στα δωμάτια και τα καμαρίνια, αλλά ακόμη δεν έχει οριστεί το ποτό που προτιμούν. Το μενού θα πρέπει να περιέχει θαλασσινά, γιατί τα λατρεύουν. Στη λίστα που έχουν στείλει εκφράζουν την επιθυμία να δουν και νησιά. Ετσι διαμορφώνεται πρόγραμμα με ξεναγήσεις σε Μύκονο, Σαντορίνη και Κρήτη, όπου θα εμφανιστούν.

Iron Maiden at Jiffy Lube LiveImage by Metal Chris via Flickr IRON MAIDEN... και ένα κότερο stand by
Τους αρέσει να παίζουν ποδόσφαιρο με τις ώρες. Κλοτσώντας μπάλα πέρασαν τις ώρες χαλάρωσης που προηγήθηκαν σε όλες τις εμφανίσεις τους στην Ελλάδα.

Μια σειρά από πανάκριβα αυτοκίνητα θα επιστρατευτεί για τις μετακινήσεις τους, ενώ ένα χλιδάτο κότερο θα είναι διαθέσιμο για πιθανή εξόρμησή τους σε κοντινά νησιά. Τα μεγάλου κυβισμού οχήματα που θα τους μεταφέρουν θα έχουν ως προπορευόμενα κάποια τζιπ με τη συνοδεία της ασφάλειάς τους.

Οσον αφορά τη φιλοξενία τους στον χώρο της συναυλίας, έχουν ζητήσει ξεχωριστά διαμορφωμένο καθιστικό στα παρασκήνια για να υποδεχτούν τους φίλους τους. Οπως έχει υπολογιστεί, θα χρειαστούν πάνω από 1.000 γεύματα (catering) που θα καταναλωθούν από όλους όσοι θα εργαστούν για το show της Αθήνας. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, από πλευράς διοργάνωσης θα χρησιμοποιηθούν πάνω από 1.500 πετσέτες. Οσο για το δείπνο τους λίγες ώρες προτού ανέβουν στη σκηνή, θα περιλαμβάνει απαραιτήτως σούσι.

Το συγκρότημα θα διαλέξει μόνο του το ξενοδοχείο του και, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας την προτίμησή τους στη θάλασσα, προφανώς θα βρίσκεται στα νότια προάστια. 

Judas Priest (I)Image by El Humilde Fotero del Pánico via FlickrJUDAS PRIEST: Μίνι βαν για εκδρομή
Η πριβέ διαμονή σε χλιδάτο ξενοδοχείο και οι στιγμές χαλάρωσης μακριά από αδιάκριτα βλέμματα εντάσσονται στις βασικές προϋποθέσεις που έχουν θέσει οι μάνατζερ του γκρουπ. Μεταξύ άλλων, έχουν ζητήσει και θα έχουν προσωπική γραμμή Internet. Για τα προσωπικά τους καμαρίνια έχουν ζητήσει ποικιλία από εμφιαλωμένα νερά, αλκοόλ και μπίρες, ενώ σχεδιάζουν μαζί με όλη τη συνοδεία τους να εξερευνήσουν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν ζητήσει ένα απλό μίνι βαν.

THERAPY: Κιβώτια με ούζο

Είναι ένα από τα ονόματα του Rockwave Festival που φιλοξενείται στις αρχές Ιουλίου στη Μαλακάσα. Λάτρεις της μεσογειακής διατροφής, δείχνουν προτίμηση στα γεμιστά και τα φασολάκια που είναι σε πρώτη ζήτηση όταν επισκέπτονται τη χώρα μας. Τους αρέσει το ούζο και όλη η παρέα το πίνει με φανατισμό. Στις συζητήσεις με τους ανθρώπους της εταιρείας τους ζήτησαν να έχουν μαζί τους φεύγοντας ειδικές συσκευασίες με ούζο και άλλα ελληνικά προϊόντα.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ, ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ
/ESPRESSO
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...