Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Μουσική Άδουσα

PianoImage via Wikipedia
Ταξίδι  στην ελληνική μελοποιημένη ποίηση του 20ου αιώνα

Η Ένωση Ελλήνων  Μουσουργών, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American University και την Ένωση Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων, παρουσιάζει συναυλία με έργα ελληνικής μελοποιημένης ποίησης του εικοστού αιώνα.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011, στις 20:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Με βασικό άξονα τα ποιήματα των πιο αντιπροσωπευτικών  ποιητών της λογοτεχνικής περιόδου από την Νέα Αθηναϊκή Σχολή μέχρι την μεταπολεμική περίοδο, η Μαργαρίτα Συγγενιώτου (φωνή) και η Βίκυ Στυλιανού (πιάνο) θα ερμηνεύσουν τραγούδια των Γιώργου Λαμπελέτ, Αιμίλιου Ριάδη, Γιώργου Πονηρίδη, Μανώλη Καλομοίρη, Πέτρου Πετρίδη, Νίκου Σκαλκώτα, Γιώργου Σισιλιάνου, Γιάννη Α. Παπαϊωάννου, Θόδωρου Αντωνίου, Μάνου Χατζιδάκι, Γιώργου Κουρουπού.
Συναυλία      Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011, 20:30
Είσοδος     Είσοδος ελεύθερη
Διεύθυνση     Θέατρο  Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
 
H Μαργαρίτα Συγγενιώτου έχει εμφανισθεί ως σολίστ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Κύπρος). Από το 1996 συνεργάζεται μόνιμα με το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, ερμηνεύοντας έργα ελλήνων και ξένων συνθετών, πολλά από τα οποία σε πρώτη εκτέλεση. Συνεργάζεται με την Πειραματική σκηνή της ΕΛΣ. Συμμετείχε σε παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ενώ έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με την Καμεράτα, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα Εγχόρδων Σόφιας, την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου, τους Σολίστ της Πάτρας, τα Φεστιβάλ Πάτρας, Δελφών, Aix-en-Provence κ.ά. Έχει, επίσης, συνεργαστεί στις ΗΠΑ με τις ορχήστρες ΑLΕΑ 111 (Βοστόνη) και New England Symphonic Ensemble (Carnegie HaII, Νέα Υόρκη). Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία και την Τηλεόραση. Η δισκογραφία της περιλαμβάνει πρώτες εκτελέσεις ελλήνων συνθετών (Γ. Ιωαννίδη, Γ. Α. Παπαϊωάνου κ.ά.). Διδάσκει μονωδία στο Κεντρικό Ωδείο.

H Βίκυ Στυλιανού έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία, Ιταλία, Κύπρο, ΗΠΑ, κ.α.). Ως σολίστ έχει συμπράξει με πολλές ελληνικές και ξένες ορχήστρες (Καμεράτα των Φίλων της Μουσικής, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, Κρατική Ορχήστρα Βελγίου, Συμφωνική Ορχήστρα Βασιλείας, κ.λπ). Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ και έχει κάνει πρώτες ελληνικές και παγκόσμιες εκτελέσεις πολλών σύγχρονων έργων. Επίσης έχει πραγματοποιήσει ηχογραφήσεις για το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση. Συμμετείχε επίσης σε ηχογράφηση σειράς CD για λογαριασμό της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας 2004. Ενορχηστρώσεις και διασκευές της έχουν εκτελεστεί από διάφορα μουσικά σύνολα (ΕΛΣ, Ορχήστρα Χρωμάτων, ΟΔΕΛΣ, ΟΣΜ της ΕΡΤ, Melos Brass, κ.λπ). Είναι μέλος του Τρίο Αθηνών, του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής του Θ. Αντωνίου και της Ορχήστρας των Χρωμάτων. Διδάσκει στο Ελληνικό Ωδείο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...