Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Sma Rag Da στο Gazarte

Αν άκουσες ραδιόφωνο το τελευταίο εξάμηνο, ή αν χρησιμοποιείς το Διαδίκτυο έστω για τα βασικά, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή έπεσες πάνω σε ένα δεκαοκτάχρονο κορίτσι από την Πάτρα. Έτσι συνήθιζαν να την λένε. Ωστόσο η Sma Rag Da είναι κάτι περισσότερο από αυτό.


Με μια σειρά ακουσμάτων που ξεκινούν από τον Alex Turner και καταλήγουν στη Florence + the Machine και τους Foals, αλλά και μια κλασική παιδεία που ξεκίνησε από το μουσικό σχολείο, στο οποίο σπούδασε κρουστάκαι αγάπησε καλλιτέχνες όπως ο Chopin και ο Debussy, η Sma Rag Da δέχτηκε πολύ γρήγορα το βάπτισμα ως μία νεαρή τραγουδοποιός, η οποία έχει κάταφέρει από τα πρώτα της κιόλας βήματα, να συγκινήσει και να αγαπηθεί.


Τη γνωρίσαμε συναυλιακά μέσα από τις εμφανίσεις της στο πλευρό του Βρετανού Tom Baxter, αλλά και σε live συνεργασίες με Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Leon και οι Minor Project, όπου άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Ένα έντονα συναισθηματικό και κάτι παραπάνω από άρτια ενορχηστρωμένο live, μέσα από τη σύμπραξη της νεαρής τραγουδοποιού με τέσσερις εξαιρετικούς μουσικούς.

Έκανε τν εφηβεία της τραγούδι, και μας την ερμήνευσε με τον πιο συναισθηματικά pop τρόπο. Το “Take Your Time” ήταν η αρχή της. Το single κατάφερε να φτάσει από την πρώτη κιόλας εβδομάδα κυκλοφορίας του στα Τop 10 του iΤunes και Shazam και να παραμείνει εκεί για αρκετές εβδομάδες. Ενώ αποτελεί επιλογή της πλατφορμας ανάδειξης νέων καλλιτεχνών Jumping Fish.

Επόμενο βήμα, σχεδόν άμεσο, η κυκλοφορία του debut album της νεαρής καλλλιτέχνιδας με τίτλο “Queen of the Surreal”. Eνας μουσικός δρόμος που ξεκινάει από το μπλε και τη μελαγχολία, προχωράει σε μικρές αλήθειες σχετικά με το στιγμιαίο πέρασμα των ανθρώπων από τη ζωή, καταλήγει σε φωνές και ξεσπάσματα με κάποιες παύσεις για την απαραίτητη δόση ειρωνίας, για να καταλήξει σε μια πονεμένη ερωτική εξομολόγηση που παίρνει τη μορφή του μόνου ελληνόφωνου τραγουδιού του δίσκου. Από την εσωστρεφή Pop δύναμη του “Out of the Blue”, στο ξέφρενο στιχουργικό παραλήρημα του “Once in a while” και από την απλότητα του ήδη αγαπημένου “Take Υour Τime” στην έκπληξη του “Uhu” , ενός τραγουδιού που κάποιος θα μπορούσε να θεωρήσει Bonus track, ενώ κάποιος άλλος θα μπορούσε δικαιολογημένα να το εντάξει στο πιο κεντρικό δωμάτιο του Βασιλείου της Sma Rag Da και να το φυλακίσει σε ένα ατέρμον repeat.

Στις 13 Δεκεμβρίου ο σουρεαλισμός της Sma Rag Da θα μας συνεπάρει για ένα και μοναδικό βράδυ στο συναυλιακό χώρο του Gazarte, με guest act την Νατάσα Κατσαρά και την πρωτοεμφανιζόμενη Elle, μια νέα μουσική ανακάλυψη της Mahayana Records.

Gazarte: Βουτάδων 32-34 Γκάζι, Αθήνα 11854
Τηλ. 210 3460347, 210 3452277


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...