Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Hior Chronik and Henrik Jose live στο Bios front

O Hior Chronik και ο Σουηδός Henrik Jose θα δημιουργήσουν ζωντανά ηλεκτρονικά μουσικά τοπία στο bios την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου!


Ο Hior Chronik και ο Henrik Jose συναντήθηκαν στο Βερολίνο όπου πλέον είναι η βάση τους και έχουν βρεθεί πολλές φορές μαζί επί σκηνής. 

Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου θα είναι η πρώτη κοινή τους εμφάνιση στην Αθήνα.


Hior Chronik
O Hior Chronik γεννήθηκε στην Αθήνα το ʼ74. Η ενασχόληση του με τη μουσική άρχισε από πολύ νωρίς δουλεύοντας ως παραγωγός στον JazzFm στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και σε διάφορα μουσικά περιοδικά ως συντάκτης. Με την δημιουργία της μουσικής ξεκίνησε να πειραματίζεται πριν έξι χρόνια, εστιάζοντας περισσότερο στον κινηματογραφικό ήχο. Η μουσική του στηρίζεται στο πιάνο και τα μακρόσυρτα μελαγχολικά ηχοτοπία που διαμορφώνουν έναν ήχο περιβαλλοντικό πέρα από εκφραστικές δεσμεύσεις. Η πρώτη του κυκλοφορία με τίτλο I am a Tree,  κυκλοφόρησε από την Kαναδική ετικέτα Les Enregistrements Variables. Πέρυσι το χειμώνα κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο Unspoken Words  για λογαριασμό της mu:nest label, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται συνεργασίες με τους Akira Kosemura, Natalie Beridze / Tba, Aaron Martin, R. Doering κ.α. Είναι μέλος των Pill-Oh και το 2012 κυκλοφόρησε για λογαριασμό της Kitchen Label το άλμπουμ Vanishing Mirror. Αναμένεται το καινούργιο του προσωπικό άλμπουμ απο την Kitchen.Label τέλος Φεβρουαρίου όπου και μας επιφυλάσσει πολλές νέες συνεργασίες.

O Henrik Jose είναι  παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής από το  Malmo της Σουηδίας με βάση το Βερολίνο. Η μουσική ήταν πάντα πολύ σημαντική για αυτόν, μάλιστα όταν ήταν μικρός συνήθιζε να σπάει πιάτα και ποτήρια για να ηχογραφήσει  τον ήχο  του σπασίματος και ονειρευόταν την εποχή της ψηφιακής παραγωγής.
Ξεκίνησε να γράφει  ηλεκτρονική μουσική το 1997 με το όνομα Bliss και μέχρι το 2004 κυκλοφόρησε πολυάριθμα singles και  EP , αρκετά από αυτά μέσω των πρωτοπόρων  διαδικτυακών εταιριών Monotonik και Kahvi Collective.
Από το 2007 υπογράφει τη μουσική του ως Henrik Jose και βρίσκεται σε μια διαρκή αναζήτηση νέων ήχων.

Πληροφορίες
Τοποθεσία: BIOS Front, Πειραιώς 84
Ημερομηνία: Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014. Ώρα Έναρξης: 22.30
Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος: 5 ευρώ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...