Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

H Αλυκή Πάρου τιμά την μνήμη το Γιώργου Κονιτόπουλου

Τριήμερο πολιτιστικό “πανηγύρι” εγκαινιάζει από φέτος η Αλυκή της Πάρου, αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Κονιτόπουλου, τιμώντας με τον τρόπο αυτόν την «ψυχή» της νησιωτικής δημοτικής μουσικής.

Οι φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, που θα διαρκέσουν από τις 17 ως τις 19 Ιουνίου, οργανώνονται από μία μη κερδοσκοπική εταιρία που σύστησε μία παρέα φίλων, μεταξύ των οποίων σημαντικοί εκπρόσωποι της ελληνικής μουσικής, όπως ο Παντελής Θαλασσινός και της παραδοσιακής όπως η Νάσια Κονιτοπούλου.

Η καθιέρωση του πρώτου αυτού ποιοτικού πολιτιστικού πανηγυριού έχει ως στόχο να «μυήσει» τους Έλληνες και ξένους, που θα επισκεφθούν στο διάστημα αυτό το γραφικό κυκλαδίτικο ψαροχώρι, στις έννοιες της αυθεντικότητας και του παραδοσιακού νησιώτικου τραγουδιού. «Δεν θα μπορούσε να οργανωθεί αλλού ένα τέτοιο “πανηγύρι”, αφού η Αλυκή «είναι ό,τι πιο αυθεντικό έχει απομείνει σήμερα στις Κυκλάδες και ο τόπος που επέλεξε να ζήσει μεγάλο μέρος της ζωής του και να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά ο μεγάλος Ναξιώτης καλλιτέχνης της Κυκλαδίτικης παραδοσιακής μουσικής Γιώργος Κονιτόπουλος», δηλώνει ο κ. Θαλασσινός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...