Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Ψαραντώνης και ο Βασίλης Σκουλάς στο «festivalaki»

Μαντινάδες, ριζίτικα, χοροί και γεύσεις από την Κρήτη στο festivalaki που «άνοιξε τα φτερά του» για την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων!


Με οικοδεσπότες τον Ψαραντώνη και τον Βασίλη Σκουλά ανοίγει στις 14 Σεπτεμβρίου το κρητικής καταγωγής «Φεστιβαλάκι», που όπως υποδηλώνει και το όνομα,  είναι ένα σύγχρονο φεστιβάλ με επίκεντρο τις τέχνες και τον πολιτισμό της Κρήτης.

Δύο ζωντανοί θρύλοι της Κρητικής μουσικής, ο Ψαραντώνης και ο Βασίλης Σκουλάς, μοιράζονται τη σκηνή της Τεχνόπολης με καταξιωμένους μουσικούς και ερμηνευτές όπως τον Βασίλη Σταυρακάκη- για πολλούς είναι η αντιπροσωπευτικότερη φωνή του Κρητικού τραγουδιού- τον Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη), τον Ρεθυμνιώτη Αλέξανδρο Παπαδάκη και τον Δημήτρη Σγουρό σε μία σπάνια καλλιτεχνική σύμπραξη. Μαζί τους, το μουσικό σύνολο TrioDaulute, ο Λεωνίδας Λαϊνάκης και τα αδέρφια Κωστής και Κλεάνθης Ατσαλάκης.


Τους παραδοσιακούς χορούς του νησιού θα σύρουν, το σωματείο Κρητικής ιστορίας, παράδοσης και λαογραφίας «Δροσουλίτες» και ο λαογραφικός όμιλος «Αορείτη»,  ενώ θα πραγματοποιηθούν και μαθήματα παραδοσιακών Κρητικών χορών.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν προιόντα και παραδοσιακές γεύσεις της Κρήτης -από τον περίφημο «ντάκο» και το καπνιστό απάκι - και να πιούν τσικουδιά και κρασί.

Στο πρόγραμμα συντάμε επίσης, καλλιτεχνικά δρώμενα, εκθέσεις, εργαστήρια, ομιλίες θεατρικές παραστάσεις και φυσικά πολλές μαντινάδες.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα βρείτε στο:  www.festivalaki.gr.

14 Σεπτεμβρίου, «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, ΄Ωρα έναρξης: 17:00, Τιμή: 13 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...