Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ο Μίμης Πλέσσας και η Alexandra Gravas στην Γερμανία για τα Παιδικά Χωριά SOS

Η Λουκίλα Καρέρ (αριστερά με τα μαύρα) σύζυγος του Μίμη Πλέσσα στη συναυλία

Μια μεγάλη συναυλία στην Παλιά Όπερα της Φρανκφούρτης

Μια μεγάλη συναυλία του Μίμη Πλέσσα δόθηκε στην Παλιά Όπερα της Φρανκφούρτης, μαζί με τον κορυφαίο γερμανό βαρύτονο και γνωστό παρουσιαστή της τηλεόρασης Gunther Emmerlich, την διεθνούς φήμης μέτζο σοπράνο Alexandra Gravas, τον Σπύρο Κλείσσα και την Fide Koksal, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου.

Η συναυλία είχε ένα σοβαρό φιλανθρωπικό σκοπό και γίνεται κατόπιν πρωτοβουλίας της Ελληνικής Κοινότητας της Φρανκφούρτης και της Alexandra Gravas.
Ο κ. Αθανασίου πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Φρανκφούρτης με την Alexandra Gravas.
Στόχος, να μαζευτούν χρήματα για τα Ελληνικά Παιδικά Χωριά SOS. Και ο Μίμης Πλέσσας, πάντα ευαισθητοποιημένος σε θέματα παιδιών, δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση.

Μίμης Πλέσσας - Alexandra Gravas.
Μεγάλα τραγούδια του αγαπημένου Έλληνα Συνθέτη, κόσμησαν την μοναδική αίθουσα της Alte Oper Frankfurt, ερμηνευμένα από τον Σπύρο Κλείσσα, την Fide Koksal και την Alexandra Gravas. «Θα πιω απόψε το φεγγάρι», «Ποιος το ξέρει», «Δώσμου τ’ αθάνατο νερό», «Τι σου ‘κανα και πίνεις», τραγούδια από τον πολυαγαπημένο «Δρόμο» και τον Ελληνικό Κινηματογράφο, ενώ σαν έκπληξη της βραδιάς, ο Gunther Emmerlich και η Alexandra Gravas τραγούδησαν την «Άρια της Ευρυδίκης» σε δύο γλώσσες.
Τη συναυλία παρακολούθησαν  Έλληνες και Γερμανοί εκπρόσωποι της Πολιτικής και του Τύπου, Πρέσβεις, ο Πρόεδρος των Ελληνικών Χωριών SOS και απευθυνόταν και σε ελληνικό και σε γερμανικό κοινό.


Η πρωτοβουλία είχε την υποστήριξη του ΕΟΤ, της Aegean και πολλών Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: Antonis Kyrou by XCOM AG

Enhanced by Zemanta

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ δημιουργεί εργαστήριο Πολυφωνικού τραγουδιού.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, ιδρύεται Εργαστήριο Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού. Σκοπός του η διάδοση της παλαιότατης, σπανιότατης πολυφωνικής κληρονομιάς, με το τόσο επίκαιρο αξιακό περιεχόμενο της συλλογικής έκφρασης και νοοτροπίας. Το Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι είναι ένα στολίδι της Ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης κι η Πανηπειρωτική θέλει να συμβάλει στον αγώνα για τη διάσωσή του σε μια εποχή οριακή για την επιβίωση της αυθεντικής ερμηνείας.

Το Ε.Η.Π.Τ. θα λειτουργεί στο πλαίσιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Τα σεμινάριά του μπορούν να τα παρακολουθούν μέλη των Αδελφοτήτων, των Ενώσεων και Συλλόγων Αποδήμων Ηπειρωτών καθώς και τα μέλη της Χορωδίας της Π.Σ.Ε. Ιιδαίτερο κάλεσμα απευθύνεται σε νέους, απόδημους ηπειρώτες για να κάνουν δική τους υπόθεση το μέλλον της Ηπειρώτικης Πολυφωνίας.

Το Ε.Η.Π.Τ. θα λειτουργεί με την ευθύνη τριμελούς ομάδας που απαρτίζουν άνθρωποι με εγνωσμένη και πολύχρονη σχέση με το Πολυφωνικό Τραγούδι. Ο Κώτσου Βαγγέλης, δάσκαλος του είδους σε σειρά συλλόγων, ο Λαμπρίδης Αλέξανδρος, δάσκαλος στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού και ο μουσικολόγος Λώλης Κώστας, δάσκαλος στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων, συμμετέχουν αλφαβητικά στην τριμελή ομάδα, συντονίζοντας από κοινού τα σεμινάρια.

Στα σεμινάρια αξιοποιείται και η συμμετοχή αυθεντικών ερμηνευτών όπως οι Δήμος Δέδες, Ανθούλα Κώτσου, Βαγγέλης Καρέτσος, Χαρίκλεια Οικονόμου, Φωτεινή Νέτσου ενώ, με παρουσιάσεις της δουλειάς τους συμμετέχουν μέσα από παράλληλο κύκλο εκδηλώσεων τα δραστηριοποιούμενα πολυφωνικά σύνολα, όμιλοι και σχήματα (ενδεικτικά: Άνω Πωγώνι, όμιλος Δερβιτσάνης, όμιλος Χειμάρρας, «Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου», Πολυφωνικό Σύνολο «ΧΑΟΝΙΑ», «Ήνορο», «Πλειάδες», Αετόπετρα, «Κεραντζήδες» κά)

Στη διδασκαλία αξιοποιούνται οπτικοακουαστικά υλικά επιτόπιων καταγραφών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού της «Άπειρος». Κάθε σεμινάριο συμπεριλαμβάνει εκμάθηση τραγουδιών, αναφορές στο ανθρωπολογικό και μουσικολογικό πλαίσιο, προβολές ταινιών και ακροάσεις επιτόπιων καταγραφών με πολυφωνικά τραγούδια.

Η παρακολούθηση γίνεται με την μηνιαία καταβολή ενός ελάχιστου ποσού για τις ανάγκες λειτουργίας του Εργαστηρίου, έτσι όπως θα οριστεί με απόφαση του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε.. Το ποσό αυτό αφορά αποκλειστικά την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και μετακλήσεων. Οι συντονιστές των σεμιναρίων συμμετέχουν εθελοντικά, χωρίς αμοιβή.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων περιλαμβάνει εβδομαδιαία σεμινάρια κάθε Δευτέρα, από τις 5 ως τις 6 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος). Ο κύκλος της πρώτης, τρίμηνης περιόδου των σεμιναρίων ξεκινά τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 και ολοκληρώνεται στα τέλη Μαϊου, με διακοπές δύο εβδομάδων τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Η παρακολούθηση στα σεμινάρια προϋποθέτει την έγκαιρη εγγραφή, μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου. Τηλέφωνο, πληροφορίες και εγγραφές στο τηλέφωνο της Π.Σ.Ε. 210 3241137 (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος) ή στον υπεύθυνο της λειτουργίας του Εργαστηρίου από μέρους της Π.Σ.Ε., Έφορο Πολιτισμού Αλέξανδρο Λαμπρίδη.

Ρεσιτάλ Πιάνου με το σολίστα Σπύρο Χαικάλη

Ο Σ. Χαϊκάλης είναι ιδρυτής της Μουσικής Σχολής το 2011 και διπλωματούχος πιάνου (άριστα παμψηφεί και Ά βραβείο ) το 2004 από το ωδείο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ με καθηγητή τον διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη κ. ΠΑΥΛΟ ΒΕΝΤΟΥΡΑ μετά από υποτροφία του ιδίου. Κάτοχοςμεταπτυχιακού του ΕΘΝΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ το 2009 με καθηγήτρια την επίσης διεθνούς φήμης σολίστ πιάνου κ. ΝΑΤΑΛΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ όπου και φοίτησε στο τμήμα πιάνου της στην ECOLE NORMALE DE MUSIQUE DE PARIS ALFRED CORTOT (πτυχίο εκτέλεσης) το 2007.

Διπλωματούχος ηλεκτρονικού οργάνου (άριστα παμψηφεί) το 2000 στο ωδείο ΧΑΛΒΑΤΖΗ στην Χαλκίδα.

Πτυχίο Αρμονίας με τον συνθέτη και καθηγητή ανώτερων θεωρητικών ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ μετά από υποτροφία του ιδίου το 2001.

Το 2001 του απονέμεται το Ά βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου στην κατηγορία Ά και το 2004 γίνεται δεκτός στο τμήμα μουσικολογίας του MANCHESTER UNIVERSITY στο SALFORD στην Αγγλία.

Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ μουσικής (ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ), (ΚΥΖΙΚΕΙΑ) και έχει δώσει συναυλίες σαν σολίστ πιάνου στις αίθουσες ΣΠΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ,ΔΑΪΣ, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Αθηνών (Dr. ΙΩΝ ΖΩΤΟΣ αφιέρωμα στον Μότσαρτ) στην αίθουσα του πανεπιστημίου, στο ΔΗΜΟΤΙΚOΚΑΦΕΝΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, σε συνεργασία με την mezzo της ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ κ. ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΕΤΟΥ αφιέρωμα στον ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ,ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΑΜΗ στον χώρο του ΙΑΝΟΥ στην Αθήνα και αλλού. Επίσης, έχει συμπράξει με την φιλαρμονική του στρατού Αθηνών στα εγκαίνια του νέου μουσείου της ακρόπολης στην βρετανική πρεσβεία.

Σαν εκπαιδευτικός εργάστηκε στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ σαν μουσικός και σαν καθηγητής πιάνου και συνοδεία πιάνου με την τάξη της κ. ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΡΚΕΤΟΥ στο ωδείο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ στην Αθήνα.

Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε διάφορα σεμινάρια και master courses ανάμεσά τους είναι:

PETER NAGY πιανίστας διεθνούς φήμης
DMITRI BASKIROFF πιανίστας διεθνούς φήμης
MARK KROLL (BOSTON UNIVERSITY) τσεμπαλίστας
TERENCE TSARLSTON (ROYAL ACADEMY OF MUSIC)τσεμπαλίστας
ΙΑΚΩΒΟΣ ΠΑΠΠΑΣ τσεμπαλίστας
ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑΣ αυτοσχεδιασμός πιάνου
DAVID LIVELY πιανίστας διεθνούς φήμης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΝΑΣ συνθέτης

Κυριακή 18 Νοεμβρίου ’12 ΩΡΑ : 20.30

ΑΘΗΝΑ΄ Live : Λ. Ποσειδώνος 3 – Παραλία Ν. Φαλήρου- Μοσχάτου
Τηλ. 210 4813605 – 210 4819355
e-mail : arsnova@fakanas.gr www.fakanas.gr

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Marianna: Angels Cried

Το Angels Cried είναι το digital single της Mariannas που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες από την FM Records.

H Μαριάννα γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1994, είναι φοιτήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, έχει κλασσικές σπουδές στο πιάνο απο το Ωδειο Αthenaeum Διεθνές Κέντρο Μαρία Κάλλας και είναι κάτοχος Αμερικανικου Πτυχίου του Michigan με σπουδές χορού και κινησιολογίας.

  • Συμμετείχε στη Ροκ Οπερα "JESUS CHRIST  SUPERSTAR
  • Σε ηλικία μόλις 10 ετών συνεργάστηκε με τη Γλυκερία και τα Κίτρινα Ποδήλατα στο τραγούδι "ΚΙ ΟΛΟ ΠΕΤΑΩ".
  • Τα τραγούδια της Μπλέ Τζήν, Μάτια Παιδικά και Χρόνια Μαθητικά ξεχωρίζουν και επιλέγονται για τους Ελληνικούς Τελικούς της Eurovision Junior
  • Τον Ιούνιο του 2005 παρουσίασε την εκπομπή της ΕΡΤ "ΦΙΛΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ" μια συμπαραγωγή της EBU.
·         Συνεργάστηκε με τον Μέμο Μπεγνή την Άντα Λιβιτσάνου και τον Κωνσταντίνο Παπαχρόνη στο σήριαλ του MEGA CHANNEL "ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ".
·         Τον Οκτώβρη του 2008 συμπαρουσίασε μαζί με τον Γιώργο Αμοιρά και την Ρένια Τσιτσιμπίκου από το "ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ" την EUROVISION JUNIOR στην ΕΤ1.
·         Πρόσφατα έδωσε συνέντευξη στο Εθνικό Κανάλι της Ινδονησίας "GLOBAL TV" στην εκπομπή "CLASS TRIP"
·         Tον Αύγουστο του 2010 εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Contursi Festival στην Ιταλία έφερε το ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΡΙΤΙΚΩΝ (Premio della Critica Miglion Interpretagione). Επιλέχθηκε μέσα απο 34 συμμετοχές!!

Το 2012 υπογράφει με την InsideOut music web promotion και σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει το νέο Digital Single της μέσω της FM Records με τίτλο «Angels Cried». Πρόκειται για μία πολύ δυναμική μπαλάντα σε μουσική του Κωνσταντίνου Κουροπαλάτη, στίχους της Barbara Pedraza και σε ενορχήστρωση των Θάνου Παπαδέλλη και Κωνσταντίνου Κουροπαλάτη.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Μοναδικό "Σχήμα": ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ – ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ και ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΑΡΓΑΝΟΥΡΑΚΗΣ

Ο Δημήτρης Μπάσης και η Μελίνα Ασλανίδου μετά τις επιτυχημένες καλοκαιρινές τους συναυλίες ενώνουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους και από τις 16 Νοεμβρίου εμφανίζονται στο Tas Stage, τη νέα πρόταση διασκέδασης στο Γκάζι, έναν ιδιαίτερο, ζεστό και εξαιρετικά ατμοσφαιρικό χώρο.

Ο Δημήτρης Μπάσης και η Μελίνα Ασλανίδου μας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι σε αγαπημένους προορισμούς. Ένα πρόγραμμα με επιτυχίες από τις προσωπικές τους δουλειές αλλά και τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει. Στο Τas Stage υποδέχονται αυτή τη σεζόν με μεγάλη χαρά τον σπουδαίο κρητικό ερμηνευτή και μουσικό που έχει γράψει τη δική του ιστορία, Χαράλαμπο Γαργανουράκη.

Ο Δημήτρης Μπάσης άξιος διάδοχος των μεγάλων λαϊκών φωνών έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές της γενιάς του. Έχει κερδίσει όλα τα δύσκολα στοιχήματα στην καριέρα του, αφού έχει τολμήσει στις ζωντανές του εμφανίσεις να αναμετρηθεί με τραγούδια που σφραγίστηκαν από μύθους του παρελθόντος. Με την μοναδική του ερμηνεία, το πάθος και την αυθεντικότητά του αλλά και με τραγούδια που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της ελληνική μουσικής σκηνής από παλιά λαϊκά αλλά και λαϊκά τραγούδια του σήμερα, υπόσχεται να μας χαρίσει στιγμές με δυνατές συγκινήσεις!

Η Μελίνα Ασλανίδου έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια, με σειρά συναυλιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πλάι σε σπουδαίους καλλιτέχνες, ότι είναι μια από τις πιο δυνατές γυναικείες ερμηνεύτριες. Μαγεύει το κοινό με την σπάνια χροιά της, δένει με φυσικότητα τα τραγούδια που ερμηνεύει, δημιουργώντας δυναμική και εκρηκτική ατμόσφαιρα σε κάθε της εμφάνιση.

Ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης ο αγαπημένος κρητικός καλλιτέχνης θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, παραδοσιακά καθώς και τραγούδια από το σύνολο της μεγάλης του δισκογραφίας, ενώνοντας δυο γενιές παράδοσης, του χθες και του σήμερα.


Μια διασκεδαστική και κεφάτη διαδρομή που υπόσχεται να δημιουργήσει μοναδική παρεϊστικη ατμόσφαιρα κάθε Παρασκευή και Σάββατο αλλά και Κυριακή μεσημέρι με φαγητό και απεριόριστο κρασί! Ένα πρόγραμμα με λαϊκό χαρακτήρα και με στόχο το κέφι, που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα χαμηλές τιμές ώστε η διασκέδαση να είναι προσιτή σε όλους.

TAS STAGE
Βουτάδων 6, Γκάζι
Τηλ.: 2130185190
Facebook:TAS stage - Official

Ώρα έναρξης: Παρασκευή-Σάββατο στις 23:00
Κυριακή μεσημέρι στις 14:00

Τιμές:
Γενική είσοδος με ποτό: 10 €
Απλή φιάλη: 120 € / Special φιάλη: 140 €
Κρασί: 60 €
Menu Κυριακής: Κυρίως πιάτο, σαλάτα και απεριόριστο κρασί: 30 € / άτομο

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...