Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΣΑΠΦΩ ΠΟΗΤΙΚΟ & ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ Σήμερα στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ, ο Νίκος Ξυδάκης με την Γεωργία Νταγάκη συμμετέχουν στην εκδήλωση αφιερωμένη στη Σαπφώ και την ποίησή της στο Μουσείο της Ακρόπολης που διοργανώνει η Εταιρεία Συγγραφέων και το Μουσείο Ακρόπολης. 


 Θα αναγνωστούν μεταφρασμένα στα νεοελληνικά ποιήματά της, θα υπάρξουν σύντομες παρεμβάσεις και θα ακουστεί ζωντανή μουσική μελοποιημένης ποίησής της.

Είσοδος ελεύθερη

Λίγα λόγια για την Γεωργία

Η Γεωργία Νταγάκη κατάγεται από το Ρέθυμνο Κρήτης. Οι παραδοσιακοί ήχοι του τόπου της είναι βαθιά εγγεγραμμένοι στο DNA της. Καθόλου τυχαία λοιπόν, από την μουσική παράδοση της Κρήτης, περνάει σταδιακά και σε άλλα μονοπάτια της σύγχρονης μουσικής ·πάντα με τη συνοδεία της λύρας της. Πειραματίζεται συνεχώς με διάφορους ήχους από την έντεχνη μουσική ως τη rock και τη jazz διαμορφώνοντας τελικά ένα πολύ ιδιαίτερο, πολύ προσωπικό μουσικό αποτύπωμα τόσο σαν μουσικός όσο και σαν ερμηνεύτρια.

Έχει δισκογραφίσει με τον θρύλο της rock σκηνής ERIC BURDON και τους Animals, με τους οποίους και πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2009 μια μεγάλη περιοδεία σε 25 πόλεις του εξωτερικού. Σημαντική στιγμή και η συμμετοχή της στο συναυλιακό πρόγραμμα του Goran Brecovic το καλοκαίρι του 2008.

Τον Μάιο του 2009 κυκλοφόρησε σε 29 χώρες του εξωτερικού, από την γερμανική εταιρεία world μουσικής «NETWORK MEDIEN» το album της «Secret Love» σε παραγωγή του Νίκου Ζούδιαρη.

Η επιστροφή της στην Ελλάδα την βρίσκει σε μεμονωμένες παραστάσεις σε διάφορους συναυλιακούς χώρους, δίνοντας περισσότερο βάρος στην προετοιμασία του νέου της ολοκληρωμένου δίσκου που προβλέπετε να κυκλοφορήσει ταυτόχρονα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τον Οκτώβριο του 2012.

Από τις αρχές του 2012 συνεργάζεται ως μουσικός και ως ερμηνεύτρια με τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Νίκο Ξυδάκη τόσο στις μεγάλες του συναυλίες όσο και σε ιδιαίτερες όπως αυτή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30/03/12 στο Μουσείο Ακρόπολης στα πλαίσια αφιερώματος στη ”Σαπφώ” στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα την Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων

Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς επίσης ξεκινάει μια ακόμη ενδιαφέρουσα συναυλιακή συνεργασία αυτή με τον σπουδαίο Έλληνα ερμηνευτή Μανώλη Λιδάκη...

Παράλληλα έχει ξεκινήσει τις ζωντανές εμφανίσεις της με μία επιλογή από τα αγαπημένα της τραγούδια ανεξαρτήτως είδους και εποχής, τα οποία παράλλαξε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκτήσουν ένα κοινό ηχόχρωμα , να δένουν αρμονικά μεταξύ τους, παρουσιάζοντας ένα νέο ζωντανό και ροκ ήχο, χωρίς να απαρνιέται τις παραδοσιακές – ethnic ρίζες της.

Το επόμενο συναυλιακό ραντεβού της Γεωργίας με το κοινό του εξωτερικού θα είναι το Σάββατο 19/05/12 στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ στο διάσημο Quasimodo Jazz Club !!!
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...